Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Amasra Maden Ocağı'nda Yeniden Üretime Geçiş Süreci

GMİS Başkanı Hakan Yeşil, Amasra Maden Ocağı'nın üretime dönüş tarihi hakkında açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 18:06
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 18:06

Amasra Maden Ocağı'nda Yeniden Üretime Geçiş Süreci

Amasra Maden Ocağı'nda Yeniden Üretim İçin Hazırlıklar Devam Ediyor

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Amasra Maden Ocağı'ndaki son gelişmeler hakkında önemli bilgiler verdi. 14 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen patlamada 43 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Yeşil, bu olayın ardından müessesede yangın çıkan bölgenin kapatıldığını belirtti.

Hazırlık Aşamasındaki Panolar Hakkında Bilgiler

Yeşil, iki tane 'başyukarı' olarak adlandırılan panonun hazırlık aşamasında olduğunu ifade ederek, "Bu panolardan birinin 20-25 gün içerisinde kömür üretimine uygun hale getirileceğini düşünüyoruz. Diğer pano ise 2025 yılının ilk aylarında aktif hale gelecek," dedi.

Amasra Müessesesi ve Ülke Ekonomisine Katkısı

Amasra Müessesesi'nin ülke ekonomisi ve Zonguldak için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Yeşil, "Bedel ödemiş bir müessese. Buradan yeniden kömür üretimine geçmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak açısından kritik önem taşımakta. Arkadaşlarımızın yaşanan sıkıntılar karşısında kısa sürede Amasra'yı toparlaması bizler için memnuniyet verici," ifadelerini kullandı.

Bir Daha Böyle Acılar Yaşanmaması Temennisi

Son olarak, Yeşil, benzer acıların bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu. Emekçilerin güvenliği ve sağlığının her şeyden önce geldiğini dile getirerek, hazırlıkların titizlikle sürdüğünü kaydetti.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 2022 yılında patlama meydana...

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 2022 yılında patlama meydana gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'nde hazırlık aşamasındaki panolara ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu.