Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Altında Yükseliş Sürüyor! Uzman İslam Memiş Savaşa Dikkat Çekti, Yeni Tahminini Açıkladı: 'O Tarihte 1880 TL'

Uzman İslam Memiş, altın fiyatlarının yükselebileceğini belirterek yeni tahminlerini açıkladı. Altının ons fiyatı dolar kuruna bağlı olarak dalgalanmaya devam ederken gram altın fiyatında da artışlar gözleniyor. İsrail-Hamas çatışmalarının da etkisiyle ons altın rekor kırdı. Uzman Memiş, sene sonu tahminlerini revize ederek dolar kuru için 29,70 TL, gram altın için ise bin 880 TL açıkladı.

Yayın Tarihi: 22.10.2023 16:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Altında Yükseliş Sürüyor! Uzman İslam Memiş Savaşa Dikkat Çekti, Yeni Tahminini Açıkladı: 'O Tarihte 1880 TL'

Altında Yükseliş Sürüyor!

Uzman İslam Memiş savaşa dikkat çekti, yeni tahminini açıkladı: 'O tarihte 1880 TL' İslam Memiş’ten yatırımcılara ve potansiyel yatırımcılara yeni uyarılar geldi. Uzun süredir sabit aralıktan işlem gören altın fiyatlarının yeni ataklar ile kayda geçebileceğini belirten Uzman Memiş, revize etmiş olduğu tahminlerini peş peşe sıraladı.

Pandemi Döneminde Altın Fiyatları

Pandemi döneminden bu yana çok çeşitli faktörlerin etkileri ile bir yükselip bir gerileyen altın fiyatları, son dönemlerde gündemden düşmemeye başladı. Mevcut altın yatırımcıları kar etmenin yollarını ararlarken birikimlerini değerlendirmek isteyen vatandaşlar da altın yatırımının mantıklı olup olmadığını sorgulamayı başladı. Altının ons fiyatı dolar kuruna bağlı olarak dalgalı grafikler sergilemeye devam ederken bu süreçte gram altın fiyatında da ciddi artışlar gözlenmeye başlandı. Bin 757 TL seviyesini aşarak rekor kıran gram altının serbest piyasalarda çok daha yüksek olduğunu savunan ekonomi uzmanları, makas aralığına dikkat çekti.

Altın Fiyatlandırması

Altında fiyatlandırma İsrail- Hamas çatışmalarının gölgesinde takip edilmeye devam edilirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş son açıklaması ile gündeme bomba gibi düştü. Ons altının rekor kırması ile birlikte sene sonu tahminlerini revize eden Uzman Memiş, altında beklediği seviyeyi açıkladı.

Ons Altın Rekor Kırdı

İsrail- Hamas çatışmaları altın fiyatlarını etkilemeyi sürdürüyor. Ek olarak farklı faktörlerden de etkilenen ons altın, dün 1 Ağustos tarihinden bu yana en yüksek seviyeyi görerek bin 962 dolar ile kayda geçti. Günü yüzde 1,3’lük artış ile kapatan ons altın diğer altın türlerini de etkilerken uzmanlardan yeni tahminler geldi.

Uzman Memiş'in Tahminleri

Piyasalara ilişkin sık sık değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son açıklamaları ile dikkat çekti. Sene sonu tahminlerini paylaşan Uzman Memiş, dolar kuru için 29,70 TL, gram altın ise bin 880 TL açıklamasında bulundu.