Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Altın Piyasasında Yükseliş: Kuyumcularda Hareketlilik Artıyor!

Altın fiyatlarındaki yükseliş, kuyumcuları hareketlendirdi. TCMB'nin faiz artış kararı ve ABD Merkez Bankası'nın açıklamaları altın piyasasını etkiledi. Yatırımcılar gelecek döneme odaklanırken, altın fiyatlarındaki gelişmeler takip ediliyor. Altın yükseliş trendine devam ederken, kuyumcularda yoğunluk gözlenmektedir.

Yayın Tarihi: 24.06.2023 21:36
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Altın Piyasasında Yükseliş: Kuyumcularda Hareketlilik Artıyor!

Altın Fiyatlarındaki Yükseliş Kuyumcuları Hareketlendirdi

Altın fiyatlarındaki yükseliş, kuyumcuları hareketlendirdi. TCMB'nin faiz artış kararı ve ABD Merkez Bankası'nın açıklamaları altın piyasasını etkiledi. Yatırımcılar gelecek döneme odaklanırken, altın fiyatlarındaki gelişmeler takip ediliyor.

TCMB Para Politikası Kurulu'ndan Büyük Artış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Hafize Gaye Erkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda politika faizinde büyük bir artışa gitti. Yüzde 8,5 seviyesinde olan faiz oranı 650 baz puanlık bir artışla yüzde 15'e yükseltildi. Bu karar, piyasalarda hızlı bir başlangıçla karşılandı.

ABD Merkez Bankası'nın Açıklamaları Altın Fiyatlarını Etkiledi

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin yakın dönemde faiz artışı yapabileceklerine ilişkin açıklamaları, altının ons fiyatını baskıladı. Fed Başkanı Jerome Powell, dün ABD Kongresi'nde yaptığı sunumda Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) faiz oranlarını bu yıl içinde yeniden ve belki de 2 kez daha artırmanın uygun olacağı görüşünde olduğunu ifade etti. Bu açıklamalar, altın yatırımcıları tarafından yakından takip edilmektedir.

Yatırımcılar Gelecek Ayı ve Yıl Sonunu Bekliyor

TCMB Para Politikası Kurulu'nun faiz oranlarında gerçekleştirdiği büyük artış, hemen piyasalarda etkisini gösterdi. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın yakın dönemde faiz artışı olasılığına ilişkin açıklamaları, altın fiyatlarını etkiledi. Yatırımcılar, gelecek ay faiz artışının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ve yıl sonuna kadar faizlerdeki artışın devam edip etmeyeceğini yakından takip etmektedir. Altın yükseliş trendine devam ederken, kuyumcularda yoğunluk gözlenmektedir.

Altın Fiyatlarındaki Son Durum

Altın fiyatları son dakika gelişmeleri Milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı sonrası gram altın uçuşa geçerken 1.500 TL sınırını aştı. Ancak uzmanlar, altındaki yükselişin kalıcı olmayacağını ve tarihten itibaren düşüşe geçeceğini öngörmektedir.