Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Altın, Merkez Bankaları Kararlarıyla Dalgalı Bir Hafta Geçirdi

Altın, merkez bankalarının kararları ve ekonomik verilerin etkisiyle dalgalı bir hafta geçirdi. Gram altın yükseliş trendinde olurken, ons altın geriledi. ABD ekonomik verileri ve tahvil getirileri altın fiyatlarını etkiledi. Çin'in açıkladığı yeni önlemler ise altın talebini artırabilir.

Yayın Tarihi: 31.07.2023 11:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Altın, Merkez Bankaları Kararlarıyla Dalgalı Bir Hafta Geçirdi

Gram Altın Geçen Hafta Merkez Bankaları Kararlarıyla Dalgalanarak Geriledi

Geçen hafta altın, merkez bankalarının kararlarıyla birlikte hareketli bir seyir izledi. Fed'in faiz kararının ardından altın geri çekildi. ABD'den gelen büyüme verileri ve işsizlik maaşı başvurularına ilişkin veriler, Fed'in sıkılaşma döngüsüne devam edeceği beklentisiyle altının değer kaybetmesine neden oldu. Altın fiyatları gerilerken, dolar endeksi yükseldi.

Gram Altın Yükseliş Trendinde

Gram altın ise sabah saatlerinden itibaren yukarı yönlü hareketler gösteriyor. Geçen hafta çıktığı en yüksek seviyeden gerileyen gram altın, yeni haftaya yükselişle başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ağustos ayında altında ataklar yaşanabileceğini öngörüyor. Gram altın fiyatlarındaki yükseliş trendinin devam edebileceği belirtiliyor.

Altın Fiyatları ve Ekonomik Veriler

Altın fiyatları, ABD ekonomik verilerinin Fed'in faiz politikasına etkisiyle düşüş eğiliminde. Tahvil getirilerindeki artış da altının değer kaybetmesine neden oluyor. Ancak Çin'in yeni önlemler açıklaması, dünyanın en büyük altın ithalatçısı olan ülkede altın talebini artırabilir.