Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Altın Fiyatları Jeopolitik Risklerle Yükselişte

Jeopolitik risklerin yükselmesi altın fiyatlarını artırmaktadır. ABD Başkanı Biden'ın açıklamaları ve bölgedeki tansiyon altındaki sert yükselişi desteklemektedir. Jeopolitik risklerin devam etmesi halinde altın fiyatlarının yükselişinin devam etmesi beklenmektedir.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 10:26
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Altın Fiyatları Jeopolitik Risklerle Yükselişte

Altın Fiyatları Jeopolitik Risklerle Yükselişte

10 günden fazla bir süredir altın fiyatları büyük yükseliş kaydediyor. Son dönemde jeopolitik risklerin yükselmesi yatırımcıları güvenli liman altına itiyor. Sert yükselişi tetikleyen nedenler arasında ABD Başkanı Biden'ın açıklamaları ve bölgedeki artan tansiyon yer alıyor. Jeopolitik risklerin devam etmesi halinde altın fiyatlarının yükselişinin devam etmesi bekleniyor. Yatırımcılar altın alıp almayacakları konusunda dikkatli olmalıdır. Borsadaki kayıpların jeopolitik risklerin yanı sıra kredili pozisyonların fazlalığından kaynaklandığı belirtilmektedir. Jeopolitik riskler fiyatların içerisinde yer aldıktan sonra endekslerde ana trendin kaybolmayacağı düşünülmektedir.

İsrail-Hamas savaşının büyüme ve yayılma ihtimalinin artması altın fiyatlarını artırmaktadır. Jeopolitik risklerin yanı sıra ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşma da piyasalar için önemli bir faktördür. Merkez Bankası faiz kararı da yatırımcılar tarafından takip edilmektedir. Dolar ve gram altın fiyatları tarihi rekor seviyelere yükselmiştir. Altın fiyatlarındaki yükselişe rağmen uzmanlar sıkılaşma süreciyle birlikte TL üzerindeki baskının zamanla hafifleyeceğini düşünmektedir. Ons altın fiyatı ve gram altın fiyatı gün içinde dalgalanmaktadır. Gram altının orta-uzun vadede yukarı yönlü hareket etmesi beklenmektedir.