Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Almatı'da 16 Katlı Apartmanda Yangın Çıktı

Kazakistan'ın Almatı kentinin Alatau ilçesinde bulunan 16 katlı bir apartmanda yangın çıktı. Yangın hemen itfaiye ekiplerine bildirilirken, üst katlarda kalanlar apartmanın asansör şaftındaki elektrik kablolarının yanmasından dolayı mahsur kaldı. Tahliye yollarında yoğun duman ve sıcaklığa maruz kalan apartman sakinlerinden bazıları, çareyi camlardan atlamakta buldu. Yangından kurtulmak isteyenler, metrelerce yüksekten çevredekiler tarafından getirilen yatak ve açılan brandanın üzerine atladı. Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı, o apartmandan 300 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. Açıklamada, '70 kişi kurtarıldı. 30 kişi tıbbi yardım talebinde bulunmuş olup, doktorlar tarafından yapılacak muayene sonrasında hastaneye yatırılmasına karar verilecektir.' denildi. Yangının yaklaşık 2 saatte söndürüldüğü belirtildi. O anlar... Bu arada çevredekiler tarafından kaydedilen görüntülerde, vatandaşların buldukları yatak ve gerdikleri brandalar ile dairelerinden atlayan kişileri yakalamaya çalış

Yayın Tarihi: 02.08.2023 20:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Almatı'da 16 Katlı Apartmanda Yangın Çıktı

Almatı'da 16 Katlı Apartmanda Yangın Çıktı

Kazakistan'ın Almatı kentinin Alatau ilçesinde bulunan 16 katlı bir apartmanda yangın çıktı. Yangın hemen itfaiye ekiplerine bildirilirken, üst katlarda kalanlar apartmanın asansör şaftındaki elektrik kablolarının yanmasından dolayı mahsur kaldı.

Tahliye yollarında yoğun duman ve sıcaklığa maruz kalan apartman sakinlerinden bazıları, çareyi camlardan atlamakta buldu. Yangından kurtulmak isteyenler, metrelerce yüksekten çevredekiler tarafından getirilen yatak ve açılan brandanın üzerine atladı.

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı, o apartmandan 300 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. Açıklamada, '70 kişi kurtarıldı. 30 kişi tıbbi yardım talebinde bulunmuş olup, doktorlar tarafından yapılacak muayene sonrasında hastaneye yatırılmasına karar verilecektir.' denildi. Yangının yaklaşık 2 saatte söndürüldüğü belirtildi.

O Anlar...

Bu arada çevredekiler tarafından kaydedilen görüntülerde, vatandaşların buldukları yatak ve gerdikleri brandalar ile dairelerinden atlayan kişileri yakalamaya çalıştıkları, bir kadının ise önce çocuğunu ardından kendini metrelerce yüksekten aşağı attığı görüldü.