Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Almanya'nın Hindistan'a İhracatı Artıyor

Almanya'nın Hindistan'a olan ihracatı yüzde 21 artarak 9,9 milyar euroya ulaştı. Hindistan, Almanya'nın en önemli ticaret ortakları arasında yer alıyor. Avrupa'da ise Rusya'ya olan gaz ve petrol ambargosuna rağmen sıvı gaz ithalatı rekor seviyelere ulaştı.

Yayın Tarihi: 12.09.2023 18:25
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Almanya'nın Hindistan'a İhracatı Artıyor

Almanya'nın Hindistan'a İhracatı Artıyor

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) verilerine göre, Almanya'dan dünyanın en kalabalık ülkesine yapılan ihracat, ocak-temmuz döneminde yüzde 21 artarak 9,9 milyar euroya ulaştı. Hindistan, Almanya'nın toplam ihracatında yüzde 1,1 paya sahip Brezilya ve Kanada'nın önünde yer aldı. Hindistan'ın Almanya'nın ticaret ortağı olarak önemi artmaya devam ediyor.

Almanya'nın Hindistan'a ihraç ettiği en önemli ürünler makineler, kimyasal ürünler ve havacılık ürünleri oldu. Hindistan'ın Almanya'ya ihracatı ise petrol ürünleri ithalatındaki artıştan kaynaklandı.

Avrupa'dan Putin'e milyarlar akıyor

Rusya'ya karşı uygulanan ambargo nedeniyle Avrupa, Rusya'dan gaz ve petrol almayan ülkeler arasında yer alıyor. Ancak sıvı gaz ithalatında rekor kırıyor. AB ülkeleri, Rusya'dan sıvı gaz ithalatında rekor seviyelere ulaşmış durumda. Rusya'nın yeni sıvı gaz üretim merkezi Arctic LNG 2'den AB'ye aralıksız sıvı gaz satılıyor.

Avrupalılar, savaş öncesinde Rusya'dan boru hatları ile temin ettikleri gaz ve petrolü sıvı gazla temin etmeye başladı. Almanya'nın da sıvı gaz ticaretinde önemli bir rolü olduğu tahmin ediliyor. Resmi kayıtlarda Almanya'nın Rusya'dan gaz ithal etmediği görünse de, Belçika üzerinden sıvı gaz alımı gerçekleşiyor.

AB Rusya'ya Bağımlı

Avrupa, her ne kadar Rusya'ya karşı ambargo uygulasa da gaz tedarikinde hala Rusya'ya bağımlı durumda. AB ülkeleri, Rusya'dan sıvı gaz ithal etmeye devam ediyor. Bu durum, Avrupa'nın Rusya'ya olan enerji bağımlılığını tartışmaya açıyor.