Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Almanya'daki Doktorlar Büyük Protesto Düzenliyor

Almanya genelinde binlerce pratisyen ve uzman hekim bugün (2 Ekim Pazartesi) ülke çapında bir protesto eylemi düzenleyerek muayenehanelerini kapalı tutmayı planlıyor. Protesto, Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ın politikasına karşı yapılmaktadır. Muayenehaneler, enflasyon, artan enerji fiyatları, kalifiye eleman sıkıntısı ve yetersiz finansman anlaşmaları nedeniyle büyük baskı altındadır.

Yayın Tarihi: 03.10.2023 16:53
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Almanya'daki Doktorlar Büyük Protesto Düzenliyor

Almanya'daki doktorlardan büyük protesto

Almanya genelinde binlerce pratisyen ve uzman hekim bugün (2 Ekim Pazartesi) ülke çapında bir protesto eylemi düzenleyerek muayenehanelerini kapalı tutmayı planlıyor. Virchowbund sözcüsü, özel muayenehanelerde çalışan pratisyen ve uzman hekimlerin derneği olan Virchowbund'un eylem çağrısında bulunduğunu ve yaklaşık 20 diğer doktor derneği ile yasal sağlık sigortası hekimleri derneklerinin de eyleme katıldığını söyledi. Tam olarak kaç muayenehanenin ve nerede açılmayacağını söylemek mümkün değildi. Sayının beş haneli aralıkta olması bekleniyor. Bu, "Praxis in Not" kampanyasının yeni bir aşamasının başlangıcıdır.

Protestonun Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ın (SPD) politikasına yönelik olduğu bildiriliyor.

Federal Başkan Dirk Heinrich, "Bu, trafik ışığı koalisyonunun sağlık politikacılarına ve Şansölye Olaf Scholz'a Lauterbach'ın koşuşturmasına nihayet bir son vermeleri için açık bir işarettir" dedi.

Dernek ayrıca, muayenehanelerin enflasyon, artan enerji fiyatları, kalifiye eleman sıkıntısı ve sağlık sigortası fonlarıyla yapılan yetersiz finansman anlaşmaları nedeniyle büyük baskı altında olduğunu vurguladı.

Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birliği'ne göre Pazartesi günü ülke çapında bir acil durum ve nöbet hizmeti organize ediliyor. Virchowbund açıklamasında bunun daha bir başlangıç olduğunu dile getirdi.