Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Almanya'da Devam Eden Dünya Okçuluk Şampiyonasında Milli Sporcuların Başarıları

Almanya'da devam eden Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda milli sporcular Mete Gazoz, Emircan Haney ve İpek Tomruk çeyrek finale yükseldi. Mete Gazoz, erkekler klasik yayda çeyrek finale çıkarken, Emircan Haney ve İpek Tomruk ise makaralı yay kategorisinde çeyrek finale adlarını yazdırdılar.

Yayın Tarihi: 04.08.2023 06:22
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Almanya'da Devam Eden Dünya Okçuluk Şampiyonasında Milli Sporcuların Başarıları

Almanya'da Devam Eden Dünya Okçuluk Şampiyonasında Milli Sporcuların Başarıları

Almanya'da devam eden Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda milli sporcu Mete Gazoz, erkekler klasik yayda çeyrek finale çıktı. Başkent Berlin'de yapılan şampiyonada bireysel müsabakalara geçildi. Erkekler klasik yay kategorisinde olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, sırasıyla El Salvadorlu Oscar Ticası 7-3, Hint Tushar Prabhakar Shelke, İsviçreli Florian Faber ve eski dünya 1 numarası ABDli Brady Ellisonı 6-0 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Mete Gazoz, olimpiyat kotası veren şampiyonada çeyrek finalde Şiliden Ricardo Soto ile karşılaşacak. Klasik yay bireyselde erkeklerde Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış, kadınlarda da Fatma Maraşlı, Gülnaz Büşranur Coşkun ve Ezgi Başaran son 8 sporcu arasına kalamadı. Erkekler klasik yay takım müsabakalarında Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmıştan oluşan milli takım, yarı finale yükselmişti.

Emircan Haney ve İpek Tomruk Çeyrek Finale Yükseldi

Almanya'da devam eden Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda milli sporcular Emircan Haney ve İpek Tomruk, makaralı yay kategorisinde çeyrek finale yükseldi. Başkent Berlin'de yapılan şampiyonada erkeklerde Emircan Haney, ABD'den Nick Kappers ve Slovenya'dan Tim Jevsnik'i yenerek çeyrek finale kaldı. Milli sporcu çeyrek finalde Polonya'dan Lukasz Przybylski'yle karşılaşacak. Kadınlarda ise İpek Tomruk, Danimarka'dan Erica Damsbo, Kolombiya'dan Juliana Lopez Gallego, Meksika'dan Jean Ana Sofia Hernandez'i ve İtalya'dan Elisa Roner'i eleyerek çeyrek final bileti aldı. İpek, çeyrek finalde Tayvan'dan Li Ju Chin'le karşı karşıya gelecek.