Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Almanya Türklere İşçi Alımlarında Kolaylık Sağlıyor

Almanya, işçi sorununu çözmek için Türklere kolaylık sağlayan yeni bir yasa çıkardı. Üniversite mezunu ya da meslek sahibi olan herkes Almanya'ya göç edebilecek ve mavi kart ile istihdam sağlayabilecek. Yeni yasa, yabancı meslek diplomalarının tanınması ve denklik sağlama aşamalarını da genişletiyor.

Yayın Tarihi: 02.11.2023 13:32
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Almanya Türklere İşçi Alımlarında Kolaylık Sağlıyor

Almanya Türklere doymuyor! İşçi alımları için kolaylık sağlayan yeni yasa: Üniversite mezunu ya da meslek sahibi olmanız yeterli

Büyük bir işçi sorunu yaşayan Almanya, kapılarını Türklere sonuna kadar açtı. Üniversite mezunu ve meslek sahibi olan herkesi bekleyen Almanya, mavi kart ile binlerce kişiye istihdam sağlayacak. İşte, Almanya Türk işçi alımları için yapmanız gerekenler...

Almanya'da Türk Vatandaşlarının Sayısı

Almanya'da Türk vatandaşlarının sayısı 1,5 milyonu bulurken, Alman vatandaşlığına geçiş yapanlarla beraber ülkedeki Türk sayısı 3,5 milyona yaklaşmış durumda. Ancak buna rağmen ülkemizde hala Almanya'ya göç etmek isteyen milyonlarca kişi bulunuyor.

Yeni Kalifiye Göç Kanunu

Alman hükümeti ise ülkeye daha fazla göçmen çekmek için hazırladığı Yeni Kalifiye Göç Kanunu'nu Kasım 2023 itibari ile aşamalı olarak yürürlüğe koymayı amaçlıyor. Yasa, üçüncü ülkelerden uzman göçü için yeni yollar sunuyor. Bu göç yasası, yabancı meslek diplomalarının tanınması ve denklik sağlama aşamalarını da genişletiyor.

Mavi Kart İle İstihdam

Almanya'da çalışmak ve yaşamak isteyenlerin kendi kazanacakları Mavi Kart fırsatı da bulunuyor. Mavi Kart şansa göre değil, iş gücü yeterliliğine göre veriliyor. Üniversite mezunu uzmanlar için, AB Mavi Kart'la Almanya'ya göç etmenin imkanları genişletiyor. Yasadaki en önemli değişiklik ise Kasım 2023 itibari ile herkesin kendi mesleğinde çalışma zorunluluğun kalkması.

Mavi Kart Başvurusu

Mavi Kart almak için AB vatandaşı olmamak, yüksek öğrenim görmüş olmak ya da benzer niteliklere sahip olmak, AB üye ülkelerinde geçerli bir iş sözleşmenizin olması ya da iş teklifinizin bulunması gerekiyor. Almanya'ya giriş sağlayabilmek için geçerli bir vizeniz ve oturma iznine başvurma yeterliliğiniz için 90 gün ve üzeri Almanya'da kalıp çalışmanıza yarayan Almanya Ulusal Vizesi sahibi olmanız gerekiyor. Mavi kart başvurunuzu tamamlamak için ikamet edilecek yerdeki Yabancılar Dairesi'ne giderek oturma izni başvurusu yapmanız gerekiyor.