Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Almanya'da Türk Akademisyenler ve Öğrenciler Yeni Dönemde Buluştu

Düsseldorf'taki yeni akademik yıl resepsiyonunda Türk akademisyenler ve öğrenciler bir araya geldi, önemli mesajlar verildi.

Yayın Tarihi: 13.10.2024 13:23
Güncelleme Tarihi: 13.10.2024 13:23

Almanya'da Türk Akademisyenler ve Öğrenciler Yeni Dönemde Buluştu

Almanya'da Yeni Akademik Yıl Resepsiyonu

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde, yeni akademik yılın başlangıcı kutlandı. Farklı şehirlerden gelen Türk akademisyenler, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile Erasmus programı katılımcıları buluştu.

Özel İlgiler ve Buluşmalar

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul ve Eğitim Ataşesi Gamze Bozgöz ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Türk akademisyenlerin yanı sıra Alman akademisyenler de katılım gösterdi.

Ağ Oluşturma ve Destek Mesajları

Başkonsolos İzbul, etkinlikte yaptığı konuşmada, bu buluşmanın öğrencilerin birbirleriyle iletişim kurmalarını ve kariyerleri için önemli bağlantılar kurmalarını sağladığını belirtti. İzbul, başarılı akademisyenlerin mentörlük yapabileceklerini vurguladı.

Eğitim Ataşesi Bozgöz ise, açılış resepsiyonunun Türkiye ile bağlantıların güçlenmesi ve Türk öğrencilerin yurtdışında kendilerini daha güçlü hissetmeleri açısından önemli olduğunu ifade etti.

Karşılaşılan Zorluklar ve Motivasyon

Bielefeld Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yüksel Ekinci, Almanya'da üniversite eğitimi alan yabancı öğrencilerin karşılaştığı zorlukları dile getirerek, bu durumun yılgınlığa yol açmaması gerektiğini belirtti. Ekinci, başarı için daha fazla gayret göstermek gerektiğini vurguladı.

Müzik Dinletisi

Konuşmaların ardından, Köln Müzik ve Dans Yüksekokulu öğrencileri Gökçe Çatakoğlu ve Jack Wales, gitar ve keman ile dinleyicilere keyifli bir müzik dinletisi sundu.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen yeni akademik yıl resepsiyonunda Almanya'nın farklı...

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen yeni akademik yıl resepsiyonunda Almanya'nın farklı kentlerinden Türk akademisyenler, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri, Erasmus programı öğrencilerinin yanı sıra stajyerler, iş insanları ve dernek temsilcileri bir araya geldi. Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul ve Eğitim Ataşesi Gamze Bozgöz ev sahipliğinde Başkonsoloslukta düzenlenen resepsiyona Türk akademisyenlerin yanı sıra Alman akademisyenler de ilgi gösterdi.