Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Almanya'da Sınır Dışı Uygulamaları Üzerine Görüş Ayrılıkları

Almanya koalisyon hükümetinde suç işleyen mültecilerin sınır dışı edilmesi konusunda görüş ayrılıkları yaşanıyor.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 19:24
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 19:24

Almanya'da Sınır Dışı Uygulamaları Üzerine Görüş Ayrılıkları

Almanya'da Sınır Dışı Uygulamaları Hakkında Tartışmalar

Almanya'da koalisyon hükümetinin suç işleyen Suriyeli ve Afganların sınır dışı edilmesi konusundaki görüş ayrılıkları gün yüzüne çıktı. Bild am Sonntag gazetesinin haberine göre, Dışişleri Bakanlığı'nın gizli raporuna göre, Suriye'deki güvenlik sorunları nedeniyle mültecilerin güvenli bir şekilde geri dönmeleri için yeterli koşulların henüz oluşmadığı değerlendiriliyor.

Güvenlik Sorunları ve İnsan Hakları İhlalleri

Yapılan değerlendirmelerde, Suriye’deki çatışmaların hala devam ettiği ve geri dönen bireylerin işkence ve infaz gibi ciddi insan hakları ihlalleriyle karşılaşma olasılığının bulunduğu belirtiliyor.

Annalena Baerbock'un Açıklaması

Yeşiller Partisi'nden Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Hamburg'da düzenlediği basın toplantısında, bu konudaki endişelerini dile getirerek, "Belirsiz zamanlarda bir şeyler vadedip, bunların nasıl yerine getirileceğini bilmemek güvenliğe katkı sağlamaz." şeklinde açıklamada bulundu.

Nancy Faeser ve Sınır Dışı Görüşmeleri

Sosyal Demokrat Partisi (SPD) İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise, yazarak, "Afganistan ve Suriye'ye sınır dışı işlemlerinin kıyısı için gizli müzakereler yürütüyoruz." dedi.

Başbakan Olaf Scholz'un Vurgusu

Başbakan Olaf Scholz, hükümetin ağır suç işleyen bireyler ve teröristlerin Afganistan ve Suriye’ye sınır dışı edilmesini yeniden sağlama hedefinde olduğunu bildirdi.