Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Almancılar diyorsunuz, bu memleketin sahibi biziz, siz kimsiniz?

Almanya'da yaşayan bir Türk vatandaşın, Almancı ifadesine karşı verdiği tepki ve Almanya'da yaşayan gurbetçi ile yapılan röportajın detayları.

Yayın Tarihi: 02.09.2023 21:54
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Almancılar diyorsunuz, bu memleketin sahibi biziz, siz kimsiniz?

Almancılar diyorsunuz, bu memleketin sahibi biziz, siz kimsiniz?

Almanya'da yaşadığını söyleyen bir vatandaş 'Millet şu anda hem fakirlik diyor hem benim binemediğim arabalara biniyor' dedi. Sokak kedisi isimli youtube kanalında yapılan bir sokak röportajında Almanya'da yaşayan bir Türk 'Almancı diyorsunuz, bu memleketin sahibi biziz' dedi. Adam konuşmasının devamında 'Ben 60 yaşındayım, bakıyorsunuz gençler, tarihten hiç haberi olmayan insanlar kahve içerken devlet kuruyor, devlet yıkıyor... Diyelim ki fakirlik var, ben yurt dışında yaşıyorum, gelsinler görsünler methettikleri Almanya'nın ne olduğunu. Almancı diyorsunuz bu memleketin sahibi biziz siz kimsiniz ki. Millet şu anda hem fakirlik diyor hem benim binemediğim arabalara biniyor' dedi. İşte o röportaj:

Sokak röportajlarında dikkat çeken gurbetçilere bir yenisi eklendi. Genç adam bir kere gittiği Almanya'nın ekonomisini kötülerken, 27 yıldır Almanya'da yaşayan gurbetçiye inanmadı. Gurbetçi 'Almanya'da alınan işsizlik maaşı bile senin maaşından fazla' deyince genç adam müdahale etti. Asgari ücretin 900 Euro olduğunu söyleyen genç 27 yıldır Almanya'da yaşayan gurbetçiyle iddialaştı. Gurbetçinin sözlerine inanmayan genç 'Çıkar bana bir kanıt göster Almanya'da yaşadığına dair. Çıkar pasaportunu göster' dedi