Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Alman Milli Takımı'nın Yeni Kaptanı İlkay Gündoğan

Alman Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Julian Nagelsmann, İlkay Gündoğan'ı takımın yeni birinci kaptanı yapmayı düşünüyor. Nagelsmann, Neuer'i tekrar kaptan yapmama nedeninin ikilinin Bayern Münih'te sürtüşmeler yaşamasından kaynaklandığını belirtti. İlkay Gündoğan'ın kalıcı olarak kaptanlık görevini üstlenmesiyle orta saha oyuncusu, Euro 2024'te takımının lideri olma fırsatını yakalayacak.

Yayın Tarihi: 20.10.2023 01:50
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Alman Milli Takımı'nın Yeni Kaptanı İlkay Gündoğan

Alman Milli Takımı'nın 36 yaşındaki yeni teknik direktör Julian Nagelsmann, Barcelona'nın tecrübeli orta saha oyuncusu İlkay Gündoğan'ı takımın yeni birinci kaptanı yapmayı düşünüyor.

Neuer'in kayak tatilindeyken sakatlanmasının ardından tekrar kaptanlık görevine getirilmeyeceğine karar verdi. 37 yaşındaki efsane kalecinin oynamadığı dönemde de kaptanlık pazubentini İlkay Gündoğan koluna takmıştı.

Almanya Teknik Direktörü Nagelsmann, yakın zamanda Bild'de kaptanlıkla ilgili şu sözleri kullandı: "İlkay kaptan olarak kalacak. Orada devamlılığımız olması bizim için çok önemli etkenlerden birisi..."

Eski Bayern Münih teknik direktörünün, Neuer'i yeniden kaptan yapmamasının nedeninin, ikilinin Bavyera kulübündeyken iyi anlaşamamasından dolayı kaynaklandığı herkesin dillendirdiği bir konu. Nagelsmann ve Neuer, Bayern Münih'te birlikte oldukları dönemde birçok sürtüşme yaşamıştı.

Neuer'in, menajerin geçen yıl kaleci antrenörü Toni Tapalovic'i görevden alma kararından memnun olmadığı bildirilmişti. Tapalovic, Bayern'in kalecisine çok yakındı ve kulüpte 12 yıl geçirmişti. O zamanlar Neuer; Nagelsmann'ın çileden çıkmasına neden olan özel konuşmalarını basına sızdırmakla suçlanmıştı.

İlkay Gündoğan'ın kalıcı olarak kaptanlık görevini üstlenmesiyle orta saha oyuncusu, Euro 2024'te Almanya'da düzenlenecek olan dev turnuvada takımının lideri olma fırsatını yakalayacak.