Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Alman İstihbaratı: Rusya'nın Avrupa'da Sabotaj Faaliyetleri Arttı

Alman iç istihbaratı, Rusya'nın Avrupa'daki sabotaj faaliyetlerinin artığına dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 18:06
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 18:06

Alman İstihbaratı: Rusya'nın Avrupa'da Sabotaj Faaliyetleri Arttı

Alman İç İstihbaratı'ndan Önemli Uyarı

Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV), Rusya'nın Avrupa'da gerçekleştirdiği sabotaj faaliyetlerinde kayda değer bir artış yaşandığını duyurdu.

Sabotaj Faaliyetlerine Dikkat

BfV'nin resmi web sitesinde yapılan açıklamada, Rusya'nın Avrupa'ya yönelik sabotaj eylemlerinin arttığına vurgu yapıldı. Açıklamada, Rus istihbarat servislerinin özellikle Alman şirketlerinin çalışanlarının sosyal medya profillerine yönelik incelemeler gerçekleştirdiği ifade edildi. Sabotaja Karşı Korunma

Açıklamada, "Rusya'nın Almanya ve Avrupa'da sabotaj eylemlerinde bulunma riskinin boyutu, Ukrayna’ya karşı sürdürdüğü saldırı savaşı ve Batı ile olan çatışma dinamikleri ile doğrudan ilişkilidir. 2023 yılından itibaren Avrupa genelinde gözlemlenen vakalar ve Almanya'daki olası faaliyetler, risk değerlendirmelerinin yenilenmesini zorunlu kılmaktadır. Almanya'da sabotaj eylemleri ve bunlara hazırlık gösteren durumlar açısından risklerde bir artış yaşanmaktadır," denildi.

Siber Saldırılar ve Suikast Planları

Alman basınında yer alan bilgilere göre, Rusya yanlısı siber korsanların Alman resmi kurum ve şirketlerine yönelik siber saldırıları sürmektedir. Ayrıca, yaklaşık iki hafta önce ABD istihbaratının, Rusya'nın Ukrayna için top mermisi ve askeri araçlar üreten ünlü bir Alman silah şirketinin genel müdürüne suikast planladığına dair Alman makamlarına bilgi verdiği ortaya çıkmıştı.