Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Alkollü Araç Kullanırken Kazaya Karışan Yeni Zelanda Adalet Bakanı İstifa Etti

Yeni Zelanda Adalet Bakanı Kiri Allan, alkollü araç kullanırken karıştığı trafik kazası sonrası istifa etti. Allan, dikkatsiz araç kullanmak ve gözaltına direnmekle suçlanıyor. Kazada ölü ya da yaralı olmazken, Allan ileriki bir tarihte mahkemeye çıkacak. Şimdilik parlamento üyesi olarak görevine devam edecek olan Allan'ın istifasının ardında kişisel zorluklar ve kötü iş ilişkileri suçlamaları bulunuyor.

Yayın Tarihi: 24.07.2023 10:48
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Alkollü Araç Kullanırken Kazaya Karışan Yeni Zelanda Adalet Bakanı İstifa Etti

Yeni Zelanda Adalet Bakanı Kiri Allan, alkollü araç kullanırken bir trafik kazasına karıştı ve gözaltına alındı.

39 yaşındaki Adalet Bakanı Kiri Allan, Pazar gecesi Wellington'da gerçekleşen trafik kazasında alkollü olduğu tespit edildi. Kazada ölü ya da yaralı olmadığı bildirilirken, Allan dikkatsiz araç kullanmak ve gözaltına direnmekle suçlandı.

Allan, polis karakoluna götürüldü ve dört saat tutulduktan sonra serbest bırakıldı. İleriki bir tarihte mahkemeye çıkacak olan eski bakan, şimdilik parlamento üyesi olarak görevine devam edecek.

İstifasının Ardındaki Nedenler

Başbakan Chris Hipkins, Allan'ın istifasının sürdürülemez olduğunu ve özellikle Adalet Bakanı olarak görevini devam ettirmesinin uygun olmadığını belirtti. Allan'ın daha önce de kişisel zorluklar yaşadığı ve kötü iş ilişkilerine sahip olduğu suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığı biliniyor.

Allan, yaptığı açıklamada dün yaptıklarının iyi olmadığını kabul etti ve siyasetteki geleceğini değerlendireceğini söyledi.