Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Aliyev ve Paşinyan'dan Barış Anlaşması İçin Müzakere Talimatı

Aliyev ve Paşinyan, dışişleri bakanlarına barış anlaşması için müzakerelere devam etme talimatı verdi.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 16:49
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 16:49

Aliyev ve Paşinyan'dan Barış Anlaşması İçin Müzakere Talimatı

Aliyev ve Paşinyan, Barış Anlaşması İçin Adım Attı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, iki ülke arasında barış anlaşmasının hızla tamamlanması için dışişleri bakanlarına müzakerelere devam etme talimatı verdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, iki lider, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da gerçekleştirilen BRICS Liderler Zirvesi kapsamındaki "Genişletilmiş BRICS+" toplantısı sırasında bir araya geldi.

Toplantıda, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan da yer aldı. Görüşmede, iki ülke arasındaki barış görüşmeleri, sınırların belirlenmesi süreci ve diğer ilgili konular masaya yatırıldı.

Aliyev ve Paşinyan, dışişleri bakanlarına barış anlaşmasının mümkün olan en kısa sürede tamamlanması ve imzalanması yönünde net talimatlar verdikleri ifade edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev (sağda) ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan (solda)...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev (sağda) ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan (solda), Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenen BRICS Liderler Zirvesi'ndeki "Genişletilmiş BRICS+" toplantısı kapsamında bir araya geldi.