Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ali Erbaş, Hatay'da Hafızlık Törenine Katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay'da 492 hafız için düzenlenen icazet törenine katıldı.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 19:09
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 19:09

Ali Erbaş, Hatay'da Hafızlık Törenine Katıldı

Ali Erbaş, Hatay'da Hafızlık İcazet Törenine Katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay'da gerçekleştirilen hafızlık icazet törenine katıldı. Tören, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Kapalı Spor Salonu'nda, hafızlık eğitimini tamamlayan 492 öğrenci için düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle Başladı

Tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan Erbaş, hafızlığın önemini Kur'an-ı Kerim ve hadislerden örnekler vererek anlattı. Peygamber'in "Ümmetimin en şereflileri hafızlardır" sözünü hatırlatarak, eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik etti.

Hafızlık Eğitimine Dikkat Çekti

Kur'an-ı Kerim'i anlamanın ve yaşamanın önemine işaret eden Erbaş, hafız olanların, Arapça öğrenmek ve tefsir kitapları okumak gibi çabalar göstermesi gerektiğini anlattı. Hafızların hedeflerinin geniş olmasını tavsiye eden Erbaş, hafızlık eğitimini ilmin temeli olarak nitelendirdi.

Yeni Kur'an Eğitim Merkezleri Kurulacak

Hafızlık eğitimi ile ilgili mevcut projelerden bahseden Erbaş, Rize, Ankara, İstanbul ve Bursa'da Kur'an eğitim merkezleri kurduklarını belirtti. Bu eğitim merkezlerinin Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak projeler olarak hayata geçirildiğini anlattı.

Hatay Valisi'nden Destek Mesajı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, hafızlık sürecinin zorlu ancak kutsal bir yolculuk olduğunu vurgulayarak, bu yolculuğu tamamlayan hafızlara başarılı bir yaşam diledi. İl Müftüsü Mevlüt Topçu ise hafızların eğitiminde emeği geçenlere teşekkür etti.

Hediyeler Verildi ve Anma Yapıldı

Konuşmaların ardından hafız öğrenciler Kur'an okudu. Erbaş, hafızlara hediyeler takdim etti. Ayrıca, 6 Şubat 2023'teki depremlerde hayatını kaybeden 14 yaşındaki Yakup Yıldız'ın hafızlık belgesini dedesi Mithat Yıldız'a verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş (sağ 4), Hatay'da düzenlenen hafızlık icazet törenine...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş (sağ 4), Hatay'da düzenlenen hafızlık icazet törenine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş (sağ 4), Hatay'da düzenlenen hafızlık icazet törenine...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş (sağ 4), Hatay'da düzenlenen hafızlık icazet törenine katıldı.