Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Akıllı Saatlerdeki Bakteri Tehlikesi

Akıllı saat sahiplerinin pek de hoşuna gitmeyecek araştırmaya göre, test edilen 20 farklı akıllı saat bilekliğinin yüzde 95'inde hastalığa neden olabilecek bakteriler tespit edildi. Ancak kullanılan bileklik türlerine göre sonucun değiştiğinin altını çizmekte de fayda var. Kauçuk ya da plastik bantlar en fazla bakteriyi barındırırken test edilen metal bantlar (özellikle altın ve gümüş olanlar) neredeyse hiç bakteri içermiyordu. Araştırmalar, kol saatleri ve benzerlerinin hastane ortamlarında potansiyel enfeksiyon kaynakları olabileceğini gösterse de farklı materyallerin toplum içinde fırsatçı mikropları nasıl barındırdığına ilişkin ayrıntılara çok az araştırma değinmişti. Bu çalışmada test edilen bakteriler vücutta ve çevrede en yaygın olarak bulunan ve belirli şartlar geliştiğinde apse, zatürre ve salmonella gibi hastalıklara yol açabilen bakteriler. Bununla birlikte çalışmada erkek ya da kadın katılımcılar arasında gözle görülür bir fark yoktu ancak yapılan aktivitelerin bir etkisi v

Yayın Tarihi: 05.09.2023 17:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Akıllı Saatlerdeki Bakteri Tehlikesi

Akıllı Saatlerdeki Bakteri Tehlikesi

Akıllı saat sahiplerinin pek de hoşuna gitmeyecek araştırmaya göre, test edilen 20 farklı akıllı saat bilekliğinin yüzde 95'inde hastalığa neden olabilecek bakteriler tespit edildi. Düşününce çok mantıklı! Peki nasıl temizleyeceğiz?

Ancak kullanılan bileklik türlerine göre sonucun değiştiğinin altını çizmekte de fayda var. Kauçuk ya da plastik bantlar en fazla bakteriyi barındırırken test edilen metal bantlar (özellikle altın ve gümüş olanlar) neredeyse hiç bakteri içermiyordu.

Florida Atlantik Üniversitesi'nde görev yapan biyolog Nwadiuto Esiobu, “Gözenekli ve statik yüzeyler bakterileri çekme ve bakteriler tarafından kolonize edilme eğiliminde olduğundan, plastik ve kauçuk bileklikler bakteri üremesi için daha uygun bir ortam sağlayabilir” ifadelerini kullanıyor.

Araştırmalar, kol saatleri ve benzerlerinin hastane ortamlarında potansiyel enfeksiyon kaynakları olabileceğini gösterse de farklı materyallerin toplum içinde fırsatçı mikropları nasıl barındırdığına ilişkin ayrıntılara çok az araştırma değinmişti. Bu çalışmada test edilen bakteriler vücutta ve çevrede en yaygın olarak bulunan ve belirli şartlar geliştiğinde apse, zatürre ve salmonella gibi hastalıklara yol açabilen bakteriler.

Bununla birlikte çalışmada erkek ya da kadın katılımcılar arasında gözle görülür bir fark yoktu ancak yapılan aktivitelerin bir etkisi vardı; spor salonuna gidenlerin bilekliklerinde en çok stafilokok bakterisi gözlemlendi.

Haberin devamı için tıklayınız.