Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Akdeniz'de Rekor Deniz Sıcaklığı Kaydedildi

Avrupa Birliği Copernicus İklim Değişikliği Hizmeti (C3S), Akdeniz için ortalama deniz yüzeyi sıcaklığının Pazartesi günü 28.4 derece olduğunu doğruladı. Böylelikle 23 Ağustos 2003'teki 28.2 derecelik rekor kırılarak Akdeniz'de şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklığına ulaşıldı. Araştırmaya göre, Akdeniz'deki önceki deniz ısı dalgaları bazı türlerin toplu ölümlerine yol açtı ve deniz ürünlerinde kayıplara neden oldu. İklim krizi kötüleştikçe, sıcak hava dalgalarının daha sık, daha yoğun hale gelmesi ve daha uzun sürmesi bekleniyor. Avrupa'daki sıcak hava dalgaları özellikle Yunanistan, İspanya ve güney İtalya'nın bazı bölgelerinde 45 dereceyi aşan sıcaklıklara neden oluyor. Ünlü şarkıcı Shakira, geçtiğimiz gün son şarkısı Copa Vacia'nın kamera arkası görüntülerini paylaştı. Shakira'nın klibinde oyuncusu olan fareden korkup kaçmaya çalışması viral oldu.

Yayın Tarihi: 26.07.2023 17:53
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Akdeniz'de Rekor Deniz Sıcaklığı Kaydedildi

Avrupa Birliği Copernicus İklim Değişikliği Hizmeti (C3S), Akdeniz için ortalama deniz yüzeyi sıcaklığının Pazartesi günü 28.4 derece olduğunu doğruladı.

Böylelikle 23 Ağustos 2003'teki 28.2 derecelik rekor kırılarak Akdeniz'de şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklığına ulaşıldı. Copernicus'a göre, küresel deniz yüzeyi sıcaklığı Haziran ayında benzeri görülmemiş yüksek seviyelere tırmanarak, Birleşik Krallık ve İrlanda dahil olmak üzere her yerde yerel deniz sıcak dalgalarını tetikledi.

Araştırmaya göre, Akdeniz'deki önceki deniz ısı dalgaları bazı türlerin toplu ölümlerine yol açtı ve deniz ürünlerinde kayıplara neden oldu. İklim krizi kötüleştikçe, sıcak hava dalgalarının daha sık, daha yoğun hale gelmesi ve daha uzun sürmesi bekleniyor. Avrupa'daki sıcak hava dalgaları özellikle Yunanistan, İspanya ve güney İtalya'nın bazı bölgelerinde 45 dereceyi aşan sıcaklıklara neden oluyor.

Ünlü şarkıcı Shakira, geçtiğimiz gün son şarkısı Copa Vacia'nın kamera arkası görüntülerini paylaştı.

Shakira'nın klibinde oyuncusu olan fareden korkup kaçmaya çalışması viral oldu.