Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil: Türk Ekonomisi İstikrarlı Büyüme Eğilimini Koruyor

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türk ekonomisinin depreme rağmen istikrarlı büyüme eğilimini koruduğunu belirtti. Binbaşgil, bankanın sağladığı kredi desteğini 990 milyar TL'ye çıkardıklarını ve aktif müşteri sayısını 3,6 milyon artırdıklarını ifade etti. Ayrıca, Akbank'ın teknolojiye yapılan yatırımlarla dijitalleşme ve ileri analitik alanlarında uluslararası standartları aşan uygulama ve teknolojilere sahip olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 26.07.2023 20:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil: Türk Ekonomisi İstikrarlı Büyüme Eğilimini Koruyor

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil'den Türk Ekonomisi Değerlendirmesi

Akbank'ın Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, yapılan açıklamada depremin olumsuz etkilerine rağmen Türk ekonomisinin yılın ilk yarısında istikrarlı büyüme eğilimini koruduğunu belirtti. Türk bankacılık sektörünün Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesini desteklediğini ifade eden Binbaşgil, 2023'ün ilk yarısında sağladıkları kredi desteğini 990 milyar TL seviyesine çıkardıklarını dile getirdi. Ayrıca, bankanın mevduatının 1 trilyon 6 milyar TL'ye, aktiflerinin ise 1 trilyon 527 milyar TL'ye ulaştığını söyledi. Binbaşgil, güçlü konsolide sermaye yeterlilik oranlarıyla reel sektörün büyümesine ve gelişmesine destek olduklarını vurguladı.

Yüksek Müşteri Bazı Büyümesi

Binbaşgil, yılın ilk yarısında 1 milyonun üzerinde net aktif müşteri bazı büyümesi gerçekleştirdiklerini belirterek, son 1,5 yılda aktif müşteri sayısını 3,6 milyon artırdıklarını ifade etti. Bu durumun gelir üretimi ve pazar payı kazanımları üzerinde önemli etkisi olduğunu söyledi.

Teknolojiye Yapılan Yatırımlar

Akbank'ın uzun zamandır teknolojiye önemli yatırımlar yaptığını belirten Binbaşgil, dijitalleşme, tasarım, ileri analitik ve altyapı alanlarında uluslararası standartları aşan uygulama ve teknolojilere sahip olduklarını dile getirdi. Başarılı sonuçların arkasında bu vizyonu ortaya koyan Akbank çalışanlarının olduğunu belirten Binbaşgil, pozitif trendin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğine inandığını ifade etti.