Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Akaryakıtta Yüzde 25 Zam Şoku! Araç Sahipleri Yakında Kontak Kapatacak...

Akaryakıta gelen yüzde 25’lik zam duyanları şok etti. Petrol fiyatlarındaki artış akaryakıta sık sık zam gelmesine neden olurken her geçen gün artan fiyatlar araç sahiplerini hüsrana uğratmaya devam ediyor. Yüzbinlerce sürücü 16 Eylül 2023 güncel akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. İşte detaylar… Akaryakıt zamlarının sonu gelmiyor! Seçimden beri motorine gelen zam yüzde 100’ü, benzine gelen zam ise yüzde 94’ü geçti. Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına bir yenisi daha eklendi. Son zamla birlikte benzin litre fiyatına 1,65 lira zam geldi. Bu artış, motorin fiyatlarına daha önce yapılan zamlarla birlikte dikkat çeken bir yükselişi beraberinde getirdi. Akaryakıt fiyatlarındaki art arda gelen zamlar, vatandaşları ciddi şekilde etkilemeye devam ediyor. 16 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararı ile 5 liralık ÖTV artışı uygulanmış, KDV'nin de dahil edilmesiyle litre fiyatlarına 6 lira zam gelmişti. Seçimlerden bu yana akaryakıt fiyatları yüzde 80'in üzerinde bir artış gö

Yayın Tarihi: 16.09.2023 11:59
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Akaryakıtta Yüzde 25 Zam Şoku! Araç Sahipleri Yakında Kontak Kapatacak...

Akaryakıtta Yüzde 25 Zam Şoku! Araç Sahipleri Yakında Kontak Kapatacak...

Akaryakıta gelen yüzde 25’lik zam duyanları şok etti. Petrol fiyatlarındaki artış akaryakıta sık sık zam gelmesine neden olurken her geçen gün artan fiyatlar araç sahiplerini hüsrana uğratmaya devam ediyor. İşte 16 Eylül 2023 güncel akaryakıt fiyatları…

Son günlerde petrol fiyatları her geçen gün artmaya devam ediyor.

Varil başına 90 liranın üzerine çıkan petrol, son 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıta yansırken araç sahipleri artık kontak kapatma seviyesine geldi. Yüzbinlerce sürücü 16 Eylül 2023 güncel akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. İşte detaylar…

SON ZAMLA FİYATLAR 40 TL’YE DAYANDI

Yapılan son zammın ardından benzinin litre fiyatı 38,52 seviyesine çıktı. Bunun yanı sıra motorin ise birçok şehirde 49 liranın üzerine çıktı. Petrol ve akaryakıt fiyatlarındaki artış tüm dünyada enflasyona ilişkin korkuları yeniden ateşledi.

PETROL FİYATLARI NEDEN HIZLA ARTIYOR?

Suudi Arabistan’ın ve Rusya’nın üretimi kısıtlama kararı sonrasında petrol arzının azalmasına ve stoklarda düşüş yaşanmasına yol açtı. Öte yandan Riyad ve Moskova geçtiğimiz hafta üretim ve ihracat kesintilerinin bu yıl sonuna kadar uzayacağını açıkladı.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ve OPEC, petrol kesintilerindeki uzamanın bu sene petrol piyasalarında açığa neden olacağını açıklarken, “Suudi-Rusya ittifakı petrol piyasalarında zorlu bir mücadeleye neden oldu” dedi.

Araç Sahipleri Saat 00.00'dan Önce Harekete Geçsin! Bu Kez Akaryakıta Çok Büyük Zam Geliyor

Akaryakıt zamlarının sonu gelmiyor! Seçimden beri motorine gelen zam yüzde 100’ü, benzine gelen zam ise yüzde 94’ü geçti. Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına bir yenisi daha eklendi. Son zamla birlikte benzin litre fiyatına 1,65 lira zam geldi. Bu artış, motorin fiyatlarına daha önce yapılan zamlarla birlikte dikkat çeken bir yükselişi beraberinde getirdi.

Akaryakıt fiyatlarındaki art arda gelen zamlar, vatandaşları ciddi şekilde etkilemeye devam ediyor. 16 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararı ile 5 liralık ÖTV artışı uygulanmış, KDV'nin de dahil edilmesiyle litre fiyatlarına 6 lira zam gelmişti. Seçimlerden bu yana akaryakıt fiyatları yüzde 80'in üzerinde bir artış gösterdi.

Son zamla birlikte benzin fiyatları seçimlerden bu yana yüzde 94 zamlandı. Motorin fiyatlarındaki zam oranı ise yüzde 100'ü aştı. Akaryakıt fiyatlarındaki bu hızlı yükseliş, sürücülerin ve işletmelerin bütçelerini ciddi şekilde etkiliyor ve geleceğe dair endişeleri artırıyor. Gece yarısından itibaren yürürlüğe girecek yeni zamların, araç sahiplerini daha fazla düşündürmesi bekleniyor.