Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Akaryakıt Zamları Vatandaşları ve Araç Sahiplerini Zorluyor

Gaziantep'te akaryakıta gelen zamlar vatandaşları ve araç sahiplerini zor durumda bırakıyor. Motorine bu gece 1 Lira 45 kuruşluk bir zam daha gelecek. Akaryakıta gelen zamların ardından vatandaşların başlıca tüketimlerine de art arda zamlar gelmesi vatandaşları endişelendiriyor. Pazar yerlerine giden vatandaşlar ise fiyat artışlarından dolayı büyük şok yaşıyor.

Yayın Tarihi: 27.07.2023 17:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Akaryakıt Zamları Vatandaşları ve Araç Sahiplerini Zorluyor

Gaziantep'te Akaryakıta Gelen Zamlar

Gaziantep'te akaryakıta gelen zamlar hem vatandaşın, hem de araç sahiplerinin belini büküyor. Motorine bu gece 1 Lira 45 kuruşluk bir zam daha gelecek. Akaryakıta gelen zamların ardından vatandaşların başlıca tüketimlerine de art arda zamlar gelmesinden dolayı vatandaşlar bu zamlar nereye kadar sürecek dedirtti. 17 Temmuz'da kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseltilmişti. NTV'nin haberine göre, motorin grubunda 1.45 TL'lik fiyat artışı bekleniyor. Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre, Gaziantep'te motorin litre fiyatı 34,86 liradan satılıyor. Beklenen zamla motorinin litresi Gaziantep'te 34 lira 86 kuruştan 36 Lira 31 kuruşa çıkacak. Benzinin litresi ise ortalama 36,99 satılıyor.

Pazar Yerine Giden Vatandaşlara Büyük Şok!

Akaryakıt fiyatlarına gelen ÖTV ve KDV zamları tüm ürünlerinin zamlanmasına neden oldu. Ucuz ürün alıp evine götürmek isteyen vatandaşlar ilk tercihi ise pazar yerleri oluyor ancak oralarda ateş pahası olmuş durumda. Pazara giden vatandaşlara büyük şok! Fiyatları gören poşetleri boş olarak evlerine dönüyor. Pazarcılar isyan edecek hale geldi. Mu millet ne yiyip ne içecek? İşte detaylar haberimizde... Pazar yerleri yangın yerine dönmüş durumda. ÖTV ve KDV'ye gelen zammın ardından akaryakıt fiyatları 6 TL birden artmıştı. Akaryakıta gelen artış gıda ürünlerini ateşlemiş durumda. Pazar yerine giden vatandaşlar şok geçirip evlerine geri dönüyor. Öyle bir zam yapılmış ki görenlerin ağzı açık kalıyor. Pazarcılar artık isyan etti. Bu millet ne yiyip içecek! Böylesi hiç görülmedi. İşte pazardaki fiyatlar ve son durum...