Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Akaryakıt İstasyonunda Yaşanan Yakıt Hatası Sonucu Araç Sahibi Büyük Zarara Uğradı

Başakşehir'de bulunan bir akaryakıt istasyonunda İzzet Köse isimli vatandaşın aracına yanlış yakıt doldurulması sonucu büyük bir zarar meydana geldi. İstasyon yetkilileri hata yaptıklarını araca teslim ederken söylemeyerek Köse'yi mağdur etti. Olayın güvenlik kamerası kayıtları ve servis bakımıyla ortaya çıkan gerçekler mahkeme sürecini başlattı.

Yayın Tarihi: 06.10.2023 13:19
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Akaryakıt İstasyonunda Yaşanan Yakıt Hatası Sonucu Araç Sahibi Büyük Zarara Uğradı

Olayın Geçtiği Akaryakıt İstasyonu

Geçtiğimiz ay Başakşehir'de bulunan bir akaryakıt şirketinde yaşanan olay, İzzet Köse isimli bir vatandaşın aracına yanlış yakıt doldurulmasıyla başladı. Köse, akaryakıt istasyonuna gelerek aracının deposunun doldurulmasını istedi. Ancak, kasaya giderek ödeme yaptıktan sonra geri döndüğünde yakıt ikmalinin durduğunu ve aracına mazot yerine benzin konulduğunu öğrendi.

Araçta Oluşan Hasar

İstasyon yetkilileriyle yapılan görüşme sonucunda, aracın istasyonda kalması ve yetkililerin belirlediği bir serviste temizlenmesi kararlaştırıldı. Ancak, araç servise götürüldüğünde çalıştırıldığında yanlış doldurulan yakıtın araç sistemine zarar verdiği ortaya çıktı. Araç kullanılamaz hale gelirken, iddiaya göre istasyon yetkilileri bu hatayı araç sahibi İzzet Köse'ye söylemeden aracı teslim etti.

Mahkeme Süreci

Köse, aracını aldıktan birkaç kilometre sonra tekrar arızalandığında istasyonla iletişime geçtiğinde hatanın kendisinden kaynaklı olduğu söylendi. Ancak, aracın kurumsal servisinde yapılan bakım ve savcılık kararı ile alınan kamera kayıtlarında aracın çalıştırıldığı için hasarın meydana geldiği tespit edildi. Köse, yaklaşık yarım milyon liralık zarara uğrarken, olayla ilgili mahkeme süreci devam ediyor.

Güvenlik Kamerası Görüntüleri

Olay anları, hem istasyonun hem de aracın götürüldüğü servisin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, istasyon çalışanının yanlış akaryakıt dolumu yaptığını anladığında kafasına vurduğu ve aracın serviste çekiciden indirildikten sonra çalıştırıldığı görülüyor.