Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Akaryakıt Fiyatlarına Zam Bekleniyor

Akaryakıt fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. Uzmanlar, motorin fiyatlarında büyük indirimlerin beklenmediğini söylüyor. Brent petrol ve döviz kuru değişimi de akaryakıt fiyatlarını etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

Yayın Tarihi: 06.09.2023 22:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Akaryakıt Fiyatlarına Zam Bekleniyor

Akaryakıt fiyatlarına zam hız kesmiyor

Akaryakıt fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. Özellikle İstanbul'da benzin fiyatı 36 lirayı geçerken motorin fiyatı da 37 lirayı aşmış durumda.

Bu durumda uzmanlar, motorin fiyatlarında büyük indirimlerin beklenmediğini söylüyor. Brent petrol ve döviz kuru değişimi de akaryakıt fiyatlarını etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

Brent petrol fiyatı, Suudi Arabistan ve Rusya'nın üretim kesintisi kararı sonrasında yükselişe geçti. Motorin fiyatlarında ise indirim beklentisi düşük.

Akaryakıta zam gelecek mi?

Brent petrol fiyatındaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarına zam gelecek mi sorusunu gündeme getirdi. Uzmanlar, günlük üretim kesintilerinin yıl sonuna kadar uzatılması durumunda motorin fiyatlarında indirim beklentisinin ortadan kalkabileceğini belirtiyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle hesaplanıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belirleniyor.