Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Bayram Öncesi Gıda Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bayram öncesinde ihtiyaç sahibi ailelere hane başı nakdi olarak yapılacak olan gıda yardımı hakkında detayları açıkladı. Gıda yardımından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapabilecek olan kişiler ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar otomatik olarak faydalanabilecekler.

Yayın Tarihi: 24.06.2023 21:32
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Bayram Öncesi Gıda Yardımı

Geçim Derdi Bayram Öncesinde de Sürüyor

Ekonomik şartların günden güne ağırlaşması ile birlikte milyonlarca vatandaş ay sonlarını nasıl getireceğini düşünmeye başladı. Çalışan çalışmayan tüm vatandaşların ortak problemi olarak öne çıkan geçim derdi, son dönemlerde açıklanan zamlar ile birlikte daha da arttı. Bu durum özellikle heyecan ile beklenen bayram öncesinde milyonları derinden yaralarken kamu kurumlarını da harekete geçirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gıda Yardımı

Çok çeşitli kategoriler altında geliştirilmiş olan modeller aracılığı ile milyonlarca ihtiyaç sahibine hem nakdi hem de ayni yardımlarda bulunan kamu kurumları, bayram öncesinde de ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelerin gıda ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçen kurumlardan biri olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hane başı nakdi olarak yapılacak olan gıda yardımına ilişkin detayları aktardı.

Kimler Yararlanabilir?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, gıda yardımından faydalanmak isteyen kişilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabileceği belirtildi. Ayrıca, 2021 yılında yapılan tespitler doğrultusunda belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlar da otomatik olarak yardımdan faydalanacaklar.