Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Erişilebilirlik Menüsü

Engellilere yönelik internet erişimi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen yeni 'Erişilebilirlik Menüsü' ile sağlandı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 10:22
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 10:22

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Erişilebilirlik Menüsü

Erişilebilirlik Menüsü ile Kolay Erişim

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, erişilebilirlik konusundaki taahhüdünü bir adım öteye taşıyarak, engellilere yönelik yeni bir destek hizmeti sunmaya başladı. Bu çerçevede, bakanlığın resmi web sitesi aile.gov.tr üzerinde "Erişilebilirlik Menüsü" devreye alındı.

Herkes İçin Erişilebilirlik

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, "erişilebilirlik herkes içindir" anlayışı doğrultusunda, kullanıcıların ihtiyaç duydukları hizmetlere erişimini kolaylaştırmak hedefleniyor. Özellikle özel politika gerektiren gruplar; kadınlar, çocuklar, engelliler, yaşlılar ve şehit yakınları gibi kesimlerin bu menü aracılığıyla sosyal hizmetlere daha hızlı ulaşmaları amaçlanıyor.

Menüde Sunulan Özellikler

Yeni "Erişilebilirlik Menüsü", aşağıdaki özellikleri içermektedir:

  • Ekran okuyucu
  • Seçili alan okuyucu
  • Bağlantı vurgulama
  • Büyük metin
  • Disleksi dostu seçenekler
  • Kontrast renk ayarı

Bu özellikler sayesinde, vatandaşlar bilgisayar ve cep telefonları üzerinden bakanlığın sunduğu sosyal hizmetlere ve yardımlara daha kolay bir şekilde erişim sağlayabilecek. Engellilerin ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulması, devletin sosyal sorumluluk anlayışını pekiştirmektedir.