Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Desteklerini Duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finanse edilen Türkiye Aile Destek Programı, ekim ayı ödemeleri ile gündeme geldi. Bakanlık, ailelere 3 farklı başlık altında nakit ödemeler yaptığını duyurarak ayrıntıları paylaştı. Ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine farklı kategoriler altında nakdi ve ayni desteklerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son olarak ekim ayı ödemeleri ile gündeme geldi.

Yayın Tarihi: 18.10.2023 23:44
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Desteklerini Duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı desteklerini duyurdu: Çocuklara 650 TL, elektrik faturalarına 260 TL, hanelere 1250 TL!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finanse edilen Türkiye Aile Destek Programı, ekim ayı ödemeleri ile gündeme geldi. Bakanlık, ailelere 3 farklı başlık altında nakit ödemeler yaptığını duyurarak ayrıntıları paylaştı. Ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine farklı kategoriler altında nakdi ve ayni desteklerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son olarak ekim ayı ödemeleri ile gündeme geldi. Bakanlığın geçtiğimiz yıldan bu yana yürürlükte olan Türkiye Destek Programı kapsamında ekim ayı ödemelerini ne zaman yapacağı merak konusu oldu. Yüksek enflasyon sebebi ile bakanlık tarafından devreye alınmış olan Türkiye Aile Destek Programı ekim ayında da gündeme geldi. Milyonlarca ihtiyaç sahibine hem haneleri hem de çocukları için düzenli olarak nakit desteği veren bakanlık, ayrıca elektrik tüketim desteği için de bir açıklama da bulundu. Peki, Türkiye Destek Programı ödemeleri kaç TL? Bakanlık çocuk desteği kaç lira? Elektrik tüketim desteği arttı mı? İşte ayrıntılar…

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ EKİM AYI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından devreye alınmış olan Türkiye Aile Destek Programı, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklaması ile gündeme geldi. Hane başına 850 TL ila 1250 TL, çocuklar için ise 350 TL ila 650 TL aralığında düzenli nakit desteklerinin verildiği program kapsamında ekim ayı ödemelerinin hesaplara aktarılmaya başlanmış olduğu bildirildi.

BAKANLIK ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı refah seviyesini yükseltmek amacı ile hane başı ve çocuk desteklerinin yanı sıra elektrik tüketim desteği ile de gündeme geldi. Senelerdir ihtiyaç sahibi ailelere aylık elektrik tüketim miktarları karşılığında TL desteği veren bakanlık, ekim ayı ödemelerinin de yatırılmaya başlandığını bildirdi. 130 TL ila 260 TL aralığında değişiklik gösteren elektrik tüketim desteği, 31 Ekim tarihine kadar milyonların hesaplarına yatırılmış olacak.

Elektrik tüketim desteği hane ve çocuk desteğinin aksine nakdi olarak yatırılmamaktadır. İhtiyaç sahipleri PTT şubelerine elektrik faturaları ile giderek ilgili yardım tutarının toplam borçlarından düşürülmesini sağlayabilmektelerdir.