Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ahed Tamimi: İsrail Zulmüne Karşı Cesur Duruş

Tüm dünya onu, henüz 13 yaşındayken İsrailli askere attığı tokatla tanıdı. 22 yaşındaki Ahed Tamimi, kuzenini vuran İsrailli askere karşı cesur duruşuyla tüm dünyanın takdirini kazanmıştı. A Haber-ATV ekibi, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yaşayan Ahed Tamimi'ye ulaşarak hafızalara kazınan o anı sordu. Filistin'in cesur kızı Ahed Tamimi, o gün yaşananları canlı yayında bir kez daha anlattı.

Yayın Tarihi: 20.10.2023 22:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ahed Tamimi: İsrail Zulmüne Karşı Cesur Duruş

Tüm dünya onu, henüz 13 yaşındayken İsrailli askere attığı tokatla tanıdı.

22 yaşındaki Ahed Tamimi, kuzenini vuran İsrailli askere karşı cesur duruşuyla tüm dünyanın takdirini kazanmıştı. A Haber-ATV ekibi, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yaşayan Ahed Tamimi'ye ulaşarak hafızalara kazınan o anı sordu. Filistin'in cesur kızı Ahed Tamimi, o gün yaşananları canlı yayında bir kez daha anlattı.

'KUZENİMİ BAŞINDAN VURDU'

Tamimi, 'Ben askere tokat attığımda onlar benim evimdeydi. 13-14 yaşlarında olan kuzenimi başından vurdular. Vurduktan sonra bize kuzenimin öldüğünü söylediler. Ama ölmemişti, başından yaralanmıştı.' dedi.

'8 AY BOYUNCA HAPİSTE KALDIM'

Kuzeninin hapiste olduğunu söyleyen Tamimi, 'Orada kuzenimi vuran askere tokat attım. Ona tokat attığım için beni tutukladılar, 8 ay boyunca hapiste kaldım.' ifadelerini kullandı.

'BANA İŞKENCE YAPTILAR'

Tamimi, İsrailli askerlerin kendisine işkence yaptığını belirterek, 'Bana işkence yaptılar, ailemi, arkadaşlarımı görmeme, onlarla konuşmama izin vermediler.' diye konuştu. Gazze Şeridi'ndeki soykırımın durmasını isteyen Tamimi, Batı Şeria'daki protesto gösterilerinin en önde gelen isimleri arasında yer alıyor.