
Ağrı ve Erzincan'da Yürüyüş Düzenlendi
Ağrı ve Erzincan'da, sivil toplum kuruluşları ve halk, İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Protestolar, yaşanan zulme dikkat çekmek için düzenlendi.
Kudüs Platformu Etkinliği
Kudüs Platformu altında toplanan katılımcılar, Dörtyol Kavşağı'nda "Tekbir Cuması" etkinliği kapsamında bir yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla, yaklaşık 2 kilometre boyunca Millet Bahçesi'ne kadar yürüyen grup, Gazze'ye yönelik saldırılara karşı tepkilerini dile getirdi.
Erzincan'da Filistin Dayanışma Platformu
Erzincan'da ise Kızılay Meydanı’nda toplanan "Filistin Dayanışma Platformu" üyeleri, ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail aleyhine sloganlar attı. Burada basın açıklaması yapan Erzincan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Uçar, şu ifadeleri kullandı: "İsrail, çocuk ve kadın ayrımı gözetmeksizin Gazze'de soykırım uyguluyor". Uçar, bu saldırıların halkı sistematik olarak yok etmeye yönelik olduğunu belirtti ve "Gazze yalnız değildir. Saldırılarına devam eden katil İsrail, uluslararası hukuka uymalıdır. Bu işgal derhal durdurulmalıdır" şeklinde konuştu.
Protestonun sonunda katılımcılar, tekbir getirerek Gazze için dua etti.
Erzincan'da STK temsilcileri ve vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve yaşanan zulme dikkati çekmek için tekbirler getirerek yürüyüş gerçekleştirdi.
Erzincan'da STK temsilcileri ve vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve yaşanan zulme dikkati çekmek için tekbirler getirerek yürüyüş gerçekleştirdi.