
Ağrı'da Düzensiz Göçmenlere Yönelik Önlemler
Ağrı Valisi Mustafa Koç, şubat ayında hudut birlikleri tarafından 481 düzensiz göçmenin ülkeye girişi engellendiğini açıkladı.
Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı
Vali Koç, Valilik Toplantı Salonu'nda İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper ile birlikte düzenlenen "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı"nda önemli bilgiler paylaştı.
Terörle Mücadele Faaliyetleri
Vali Koç, güvenlik güçlerinin terör örgütlerinin faaliyetlerini engellemeye yönelik operasyonlarının kesintisiz sürdüğünü ifade etti. Şubat ayında il genelinde terör örgütlerine karşı toplam 69 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 24 şahıs hakkında adli işlem yapıldığı, 4 şahısın tutuklandığı ve 16 şahısın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.
Kaçakçılık ve Uyuşturucu Operasyonları
FETÖ, DEAŞ ve DHKP-C gibi terör örgütlerine yönelik yapılan 10 operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan biri tutuklandı. Ayrıca, 42 kaçakçılık olayına müdahale edildi ve 1 yerel kaçakçılık çetesi çökertildi. Ruhsatsız silah ve silah kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonlarda 38 silah ele geçirildi. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında ise 20 uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi ve toplam 72 uyuşturucu olayına müdahale edildi, 22 kişi hakkında adli işlem yapıldı ve bunlardan 17'si tutuklandı.
Göçmen Kaçakçılığına Karşı Mücadele
Vali Koç, yasa dışı göçmen hareketliliğiyle ilgili önleyici tedbirlerin alındığını vurguladı ve toplam 33 göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti operasyonu gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Bu operasyonlar sonucunda 10 şahıs tutuklandı, 6 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve 9 araca el konuldu. Ayrıca, mobil göç noktaları sayesinde 340 kişiye kimlik denetimi yapıldı ve 6 düzensiz göçmen tespit edildi.
Ağrı'da, Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Mustafa Koç (ortada) başkanlığında İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar (sağda) ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper'in (solda) katılımıyla şubat ayının "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı. Vali Koç, basın açıklaması yaptı.
Ağrı'da, Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Mustafa Koç (ortada) başkanlığında İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar (sağda) ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper'in (solda) katılımıyla şubat ayının "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı. Vali Koç, basın açıklaması yaptı.