Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ağız Kokusunu Kesmek İçin Doğal Çözüm: Zencefil ve Yoğurt

Ağız kokusunu anında kesen doğal çözümler arasında zencefil ve yoğurt ön plana çıkıyor. Zencefil, tükürüğümüzdeki kükürt bileşiklerini parçalayarak ağız kokusunu azaltırken, yoğurt ise iyi bakteriler içererek kötü kokuya neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olur.

Yayın Tarihi: 11.08.2023 16:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ağız Kokusunu Kesmek İçin Doğal Çözüm: Zencefil ve Yoğurt

Ağız kokusunu şıp diye kesiyor! İşte mucizevi besin

Karanfile rakip olan bu ürünle kötü nefes kokusunu anında dindirebilir, ağız kokusunun önüne geçebilirsiniz. İşte ağız kokusunu anında kesen o besin...

Çok fazla kişi ağız kokusu yaşamaktadır. Kolay geçmeyen ve hem kişiyi hem de yanındakileri mutsuz eden ağız kokusunun çeşitli nedenleri vardır. Çoğu kez ağız kokusunun kesin nedeni bilinmeden geçmez. Bazen kişinin ağız temizliğini ihmal etmesi yüzünden oluşan ağız kokusu bazen de bazı hastalıklar yüzünden oluşabilmektedir.

AĞIZ KOKUSUNA DOĞAL ÇÖZÜM YOLLARI

Ağız kokusuna doğal çözüm yolları arasında öne çıkanları sizler için sıraladık;

  • Dişlerinizi düzenli fırçalayın ve ardından mutlaka diş ipi kullanın
  • Dönem dönem karbonat, limon ve tuzla gargara yapıp ağzınızın tamamen temizlendiğinden emin olun
  • Kokulu besinlerin tüketimini azaltın ya da ardından nane ve karanfil gibi koku azaltıcı şeyleri tercih edin
  • Sigara ve alkol kullandıktan sonra ağzınıza bir karanfil atın

AĞIZ KOKUSUNA İYİ GELEN ŞEYLER

ZENCEFİL

Zencefil, tükürüğümüzdeki kükürt bileşiklerini ağızda parçalamaya yardımcı olan bir enzimi uyaran 6-gingerol adı verilen bir bileşik içerir. Evde kolay bir gargara için rendelenmiş zencefil suyu, limon suyu ve ılık suyu birleştirmeyi deneyin. Dilerseniz direkt bu karışımı çay şeklinde de tüketebilirsiniz.

YOĞURT

Yoğurt, iyi bakteriler içerir ve ağız kokusunun nedenlerinden biri olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olabilir. Uluslararası Diş Hekimliği Araştırmaları Birlikleri'nde yapılan bir araştırmaya göre, 6 hafta boyunca günde iki kez şekersiz yoğurt yiyen katılımcıların bakteriye neden olan bileşiklerin daha düşük seviyelerine sahip olduğunu buldu.