Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Adana'da Tabancayla Öldürülme Davasında Firari Sanık Tutuklandı

Adana'daki cinayet davasında firari sanık Kasım H. tutuklandı. Davada toplam 18 sanık yargılanıyor.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 18:41
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 18:41

Adana'da Tabancayla Öldürülme Davasında Firari Sanık Tutuklandı

Adana'da Cinayet Davası Gelişmeleri

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde bir kişinin sokakta yürürken tabancayla vurularak öldürülmesi olayıyla ilgili davada önemli bir gelişme yaşandı. Olayla bağlantılı olarak 3'ü firari, 9'u tutuklu toplam 18 sanığın bulunduğu davada, firari sanıklardan Kasım H. polis ekipleri tarafından yakalanarak tutuklandı.

Mahkeme Süreci ve İfadeler

Birinci derece mahkeme olan Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, sanık Kasım H.'nin, "tasarlayarak adam öldürmeye yardım etme" suçundan yakalama kararının bulunduğu açıklandı. Mahkemede, Başkan tarafından Kasım H.'ye, İbrahim Taşkıran'ın öldüğü gün motosikletle gelen katil zanlısının onun evinden hareket edip etmediği soruldu.

Kasım H., İbrahim Taşkıran ile herhangi bir ilgisi olmadığını belirterek, "Ben İbrahim Taşkıran'ı tanımıyorum. Hakkımda yapılan suçlamaları kabul etmiyorum. Serbest bırakılmamı talep ederim," dedi.

Olayın Arka Planı

Öte yandan, olay 1 Eylül 2023 tarihinde Merkez Yüreğir ilçesi Çukurova Caddesi'nde meydana gelmişti. İbrahim Taşkıran, kaldırımda cep telefonuyla konuşurken, motosikletle gelen saldırganlardan biri tarafından açılan ateş sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olay, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansımıştı.

İbrahim Taşkıran'ın cinayetinin ardından firari olan Azad Y., Halil K. ve Kasım H. ile birlikte toplamda 18 sanık hakkında çeşitli oranlarda hapis cezası talebiyle dava açılmıştı. Mahkeme heyeti, sanık Kasım H.'nin tutuklanmasına karar verirken, tanık beyanları, güvenlik kamera görüntüleri ve diğer delilleri de dikkate aldı.

Mersin'in Mut ilçesinde tartıştıkları kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan aynı aileden 3 kişi...

Mersin'in Mut ilçesinde tartıştıkları kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti.