Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Gençlere Motivasyon: Adaletin Sesini Duyurun

Bakan Tunç, Tercih Destek Programı'nda adalet, haksızlık ve gençlere dair önemli mesajlar verdi.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 18:03
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 18:03

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Gençlere Motivasyon: Adaletin Sesini Duyurun

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gençlerle Buluştu

İstanbul'da, Önce Öğrenci Platformu tarafından düzenlenen Tercih Destek Programı'nda bir araya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gençlerle önemli bir sohbet gerçekleştirdi.

Adalet Nedir?

Bakan Tunç, adaletin haksızlığın gürültüsü içinde haklının sesini duyurabilme yetisi olduğunu belirtti. "Haksızlar sesini yükseltir, fakat haklı olan sessiz kalabilir. Eğer haklının sesi yükselebiliyorsa, işte o zaman adaletin tecelli ettiğini görüyoruz. Ancak maalesef günümüzde adalet var mı? Yok" şeklinde konuştu.

Uluslararası Adalet ve İnsan Hakları

Devamında Gazze’de yaşanan trajediye dikkat çekerek, "7 Ekim 2023'ten bu yana 40 binden fazla insan hayatını kaybetti. Bunun yarısı çocuk ve kadınlardan oluşuyor. Fakat uluslararası alanda bu duruma etkili bir tepki veriliyor mu? Hayır," dedi. ABD'nin uluslararası insan haklarına dair konuşmalarını eleştirerek, "ABD'deki bazı kişiler, çocuk katili konuşurken utanmadan alkışlıyor. O alkışlayanlar, insanlığın yüz karasıdır," diye ekledi.

Gençlere Başarı Dilekleri

Tunç, üniversite hayatına adım atacak öğrencilere başarılar dileyerek, hayallerindeki bölümleri kazanacaklarına inandığını ifade etti. "Üniversiteyi kazandıktan sonra kendinizi geliştirmeye devam edin. Size güveniyoruz. Türkiye Yüzyılı, sizin omuzlarınızda yükselecek inşallah," şeklinde gençlere cesaret verdi.