Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kira Artış Üst Sınırını Yüzde 25 Olarak Uygulayacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira artış üst sınırını 2 Temmuz 2024'e kadar yüzde 25 olarak uygulayacaklarını açıkladı. Ayrıca, taşınmaz satış sözleşmelerinin noterliklerde yapılmasına yönelik uygulama 4 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Vatandaşlar e-Devlet üzerinden Noterler Birliği'nin e-randevu uygulamasından başvuru yaparak randevu saatinde noterde bulunacaklar.

Yayın Tarihi: 24.06.2023 16:46
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kira Artış Üst Sınırını Yüzde 25 Olarak Uygulayacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Açıklama Yaptı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira düzenlemesi ve taşınmaz satış sözleşmelerinin noterliklerde yapılmasına yönelik uygulamayı anlattı. '2 Temmuz 2024'e kadar kira artış üst sınırı yüzde 25 olarak uygulanacak' dedi. Taşınmaz satış sözleşmelerinin noterliklerde yapılmasına yönelik uygulamaya ilişkin de açıklamalarda bulunan Tunç, bu konuda yasal düzenleme yapıldığını hatırlattı. Yeni uygulamanın tapu müdürlüklerindeki yoğunluğu azaltacağını, vatandaşların işlemlerini daha kısa ve hızlı sürede tamamlamasını sağlayacağını belirtti.

Noterlerde Taşınmaz Satışı

4 Temmuz'dan itibaren noterlerde gayrimenkul satışı, taşınmaz satışı yapılabilecek. Noterlerimiz, nöbetçi noter uygulamasıyla hafta sonunda da açık oluyorlar. Dolayısıyla taşınmaz satışı, tapu dairelerinde sadece hafta içi yapılabilirken şimdi noterlerde de bu imkan getirildiği için hafta sonlarında da taşınmaz satışı gerçekleşmiş olacak.'

Süreç Nasıl İşleyecek?

Sözleşmelerin düzenlenebilmesi için tapularda nasıl bir randevu sistemi varsa noterlerde de randevu sistemi mevcut. Vatandaşlar e-Devlet üzerinden Noterler Birliği'nin e-randevu uygulamasından başvuru yapacaklar. Satışa ilişkin evrakları yükleyerek randevu saatinde noterde bulunmak suretiyle hareket edecekler.