Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Adalet Bakanı Tunç'tan Netanyahu'nun Kongre Konuşmasına Sert Tepki

Tunç, Netanyahu'nun konuşmasının kınandığı tezkere hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 00:05
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 00:05

Adalet Bakanı Tunç'tan Netanyahu'nun Kongre Konuşmasına Sert Tepki

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Önemli Açıklama

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasını kınayan Meclis Başkanlığı tezkeresinin kabul edilmesini gündeme taşıdı.

Tüm Dünyaya Bir Demokrasi Dersi

Bakan Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "TBMM'de, işgalci İsrail'in Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresindeki konuşmasını kınayan Meclis Başkanlığı tezkeresinin kabul edilmesi, tüm dünyaya verilen bir demokrasi dersi niteliğindedir." açıklamalarında bulundu.

ABD Kongresi'nin Tavrı Eleştirildi

Tunç, Netanyahu'nun Gazze'de masum sivillerin hayatını kaybetmesine sebep olduğunu hatırlatarak, "Gazze'de 40 bin masum sivili katleden bir katile şov eşliğinde konuşma yaptırılması, ABD Kongresi'nin demokrasi, insan hakları ve barış adına tutarlılığını sorgulatmaktadır." dedi.

İnsanlığın Vicdanı ve Tarih

Tunç, ayrıca, "Sivillerin üzerine ölüm yağdıranların kongre üyeleri tarafından ayakta alkışlanması, insanlığın geleceği, insan hakları ve adalet adına son derece kaygı vericidir." diyerek, bu durumu insanlık vicdanının ve tarihinin asla affetmeyeceğini vurguladı.

Zalimlerin Cezası Kesin Olacaktır

Son olarak, "İnsanlık ve savaş suçu işleyen kanlı İsrailli yetkililer, gerçekleştirdikleri soykırımın cezasını çekmekten kaçamayacaktır." şeklinde ifadeler kullandı.