Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Adalet Bakanı Tunç'tan Kütahya'da Terör ve Birlik Mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kütahya'da terörle mücadele ve ülke birliğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 11.04.2025 19:05
Güncelleme Tarihi: 11.04.2025 19:05

Adalet Bakanı Tunç'tan Kütahya'da Terör ve Birlik Mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Kütahya'da Önemli Açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kütahya'da gerçekleştirdiği konuşmasıyla, Türkiye'nin terör belasıyla mücadeledeki kararlılığını vurguladı. Tunç, "Türkiye'nin gelişmesinin, kalkınmasının önünde en büyük engel olan terör belasından kurtulduğumuzda, iç cephemizi de güçlendirerek, etnik kökeni ne olursa olsun kardeşçe, millet olarak birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek daha güçlü bir Türkiye inşa edeceğiz," dedi.

AK Parti’nin Millet Odaklı Siyaseti

Tunç, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, millet odaklı eser siyaseti ile partinin iktidarını sürdürdüğünü ifade etti. "Türkiye'nin her ilini eserlerle donatırken, milletin de gönlünü kazandık," diyerek, muhalefetin kısır siyasi tartışmalarla meşgul olduğunu belirtti.

Demokrasinin Geçmişi ve Bugünü

Tunç, Türkiye'nin demokratik tarihinin darbeler tarihi ile de dolu olduğuna dikkat çekti. "Bu millet, kimin darbeci olduğunu çok iyi biliyor. Her sandık başına gittiğinde hafızası tazeleniyor," ifadesini kullandı ve cuntacı zihniyetin unutulamayacağını vurguladı.

Yargı ve Vesayet Sorunları

Bakan Tunç, geçmişteki muhtıralara ve yargı süreçlerine de değinerek, "71 muhtırası, 12 Eylül, 28 Şubat... O günlerin yargısı hep darbecilerin yanında oldu," dedi. Bugün ise yargı sisteminin darbecilerden hesap sorduğunu ifade etti.

Türkiye Yüzyılı Vizyonu

Tunç, Anayasadaki vesayetçi ruhu ortadan kaldırmak adına önemli düzenlemeler yapıldığını belirterek, "Türkiye Yüzyılı ile çok daha kalkınmış, demokratik bir ülkede, yavrularımızın huzurlu bir gelecekte yaşamasını istiyoruz," dedi. Terörün olmadığı bir Türkiye hedeflediklerini vurgulayan Tunç, "Bundan sonra iç cephemizi güçlendirerek daha güçlü bir Türkiye inşa edeceğiz," ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Güçlü Türkiye ve İnsan Hakları

Son olarak, güçlü bir Türkiye'nin dünyada adaleti ve insan haklarını daha etkili bir şekilde savunacağını dile getirdi.

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Tunç, burada...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Tunç, burada partililere hitap etti.

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Tunç, burada...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Tunç, burada partililere hitap etti.