Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Acurun Faydaları ve Özellikleri

Acur, Anadolu'nun doğu ve güneydoğu bölgelerinde sıklıkla tüketilen bir yiyecektir. Sindirim sistemi için faydalı olan acur, lif oranı yüksek ve düşük kalorili bir besindir. Aynı zamanda C, A ve K vitaminleri açısından zengindir. Acurun su ve mineral kaynağı olarak vücut üzerinde olumlu etkileri vardır.

Yayın Tarihi: 18.10.2023 23:37
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Acurun Faydaları ve Özellikleri

Acur Nedir?

Acur, Anadolu'nun doğu ve güneydoğu bölgelerinde sıklıkla tüketilen bir yiyecektir. Şekli salatalıkla aynı olsa da Cucurbitaceae familyasına ait olan Poria, sindirim sistemi için ateş kaynağıdır. Acur sindirim sisteminin genel işleyişinden sorumludur ve lif oranı yüksektir.

Acurun Faydaları

Acurun kalorisi oldukça düşüktür ve özellikle kilo vermeye çalışanlar için ideal bir besindir. Lif açısından zengin olduğundan açlığı bastırabilir. C vitamini, A vitamini ve K vitamini, yaşlanmayı hızlandıran serbest radikallerle savaşarak yaşlanmanın geciktirilmesine yardımcı olur. Tam bir potasyum kaynağıdır. Kan basıncını düşürebilir. Kalbin ve kan damarlarının daha iyi çalışmasını destekler. Kabızlık ve kilo sorunu yaşayanlara birebir fayda sağlar. Aynı zamanda K vitamini açısından da zengindir. Bu vitamin sayesinde vücuttaki kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Hücreleri yeniler. Çalışmalar acurun beyin hücrelerinin sağlıklı çalışmasını sağlayabildiğini göstermiştir.

Acurun Su ve Mineral Kaynağı Olarak Önemi

Acur içeriği çok fazla sıvı olduğundan adrenal bezler üzerinde etkilidir. Vücudun ısıya maruz kalmasını azaltır. Acur, su ve mineral kaynağı haline gelerek vücudun ihtiyaç duyduğu sıvıyı ve mineralleri karşılar.