Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Activision, Call of Duty Hilecileri ile Mücadele Ediyor

Activision, Call of Duty oyununda hile yapan oyuncularla mücadele etmek için gerçek oyuncuların klonlarını kullanmaya başladı. Klonlar, hilecileri şaşırtmak için tasarlanmış ve oyundaki gerçek oyuncunun klonu olarak hareket ediyor. Hilecilerin klonlarla gerçek oyuncu arasındaki farkı anlaması zor olduğu belirtiliyor. Ayrıca hilecilerin kullandığı kontrolör geçiş cihazlarının kullanımı da engellenmeye çalışılıyor.

Yayın Tarihi: 03.07.2023 10:19
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Activision, Call of Duty Hilecileri ile Mücadele Ediyor

Activision, Call of Duty hilecileri ile kedi-fare kovalamacasına devam ediyor.

Hilecileri hedefleri göremez hale getirmekten silahlarını ellerinden almaya kadar çeşitli taktikler ile yıldırmak isteyen şirket, şimdi de Modern Warfare II ve Warzone 2.0'da yasaklı araçları (örneğin wallhack'ler) kullanarak ekstra bilgiler öğrenen ve diğer oyunculara karşı haksız avantaj elde eden hilecilerle mücadele etmek için gerçek oyuncuların klonlarını kullanmaya başladı.

Activision'ın sistemleri bir hileci tespit ettiğinde veya bundan şüphelendiğinde, bir 'halüsinasyon' (ya da klon) devreye sokulabiliyor. Bunlar yasal oyuncuları hiç etkilemiyor, sadece hilecileri şaşırtmak için tasarlanmışlar. Hile karşıtı ekip Ricochet'e göre işin asıl zekice kısmı ise, bunların oyundaki gerçek bir oyuncunun klonu olması. Klonlar tıpkı bir insan oyuncu gibi hareket ediyor, görünüyor ve dünyayla etkileşime girerek hileciyi gerçek bir rakiple karşılaştığını düşünmesi için kandırıyor.

Ricochet, hilecilerin klonlar ile gerçek bir oyuncu arasındaki farkı ilk bakışta anlayamayacağını söylüyor. Klonlar, hilecilerin yasadışı araçları kullandığında elde ettikleri avantajların aynısına sahip. Ayrıca şüphelenilen kişilerin yakınında konuşlandırılıyorlar. Eğer şüpheli görünen oyuncu bir klonla etkileşime girerse, o zaman kendisini bir hileci olarak ele veriyor.

Öte yandan, Ricochet hileci engelleme sistemlerinden birini devre dışı bıraktı.

Buna Quicksand deniyordu ve oyundaki hileciyi yavaşlatıyor ya da olduğu yerde donduruyordu. Ayrıca kontrol şemalarını da bozabiliyordu. Quicksand'ın güncellenmiş bir versiyonu gelecekte tekrar eklenebilir, ancak şimdilik rafa kaldırılmış durumda.

Satrançta nasıl hile yapılır? Yapılır mı? Gündemdeki tartışma neler söylüyor

Bu arada Ricochet, hilecilerin kullandığı XIM gibi kontrolör geçiş cihazlarının kullanımını engellemeye yönelik bir güncelleme yaptı. Güncelleme sonrası cihazların kullanımında yüzde 59'luk bir düşüş olduğunu belirten Team Ricochet, kullanıcıların yüzde 57'sinin cihazı bir daha kullanmadığını söylüyor. Hile karşıtı ekip, bu tür cihazları inatla kullananların cezalandırıldığını belirtti.