Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Abdullah Gül AGÜ Mezuniyet Töreninde Konuştu

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AGÜ mezuniyet töreninde üniversitelerin rolünü ve Filistin'deki durumu değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 22:13
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 22:56

Abdullah Gül AGÜ Mezuniyet Töreninde Konuştu

Gül, Abdullah Gül Üniversitesi Mezuniyet Törenine Katıldı

Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'deki Abdullah Gül Üniversitesi'nin (AGÜ) mezuniyet töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Törene Katılan İsimler

Törende, Gül ile birlikte AGÜ Destekleme Vakfı (AGÜV) Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya, mezun olan öğrenciler, aileleri ve diğer davetliler de yer aldı.

Üniversitelerin Rolü ve Özgür Düşünce

Konu hakkında açıklama yapan Gül, AGÜ’nün Türkiye’de iyi bir İngilizce eğitim sunduğunu vurgulayarak, "Üniversitelerin bilgi üreten yerler olabilmesi için özgür düşünceye sahip olmaları gerekiyor. Herkesin düşüncelerini korkusuzca ifade etmesi rekabet ve yeniliği beraberinde getirir," dedi.

Türkiye ve Avrupa Karşılaştırması

Türkiye'deki üniversite öğrenci sayısı ile Avrupa arasındaki farkları değerlendiren Abdullah Gül, "Türkiye’de her 1000 kişiye 95 üniversite mezunu düşüyor. Avrupa'da ise bu rakam 35. Dolayısıyla nitelik açısından daha dikkatli olmamız gerekiyor," ifadelerini kullandı.

Filistin'deki Olaylar

Gül, üniversitelerin toplumun vicdanını yansıttığını belirtirken, "Filistin'de yaşanan bir katliam var. Bugün dünyanın büyük üniversiteleri bu duruma karşı duruş sergiliyor. Öğrencilerimiz vicdanı temsil ediyor. Üniversiteler, insan hakları meselelerine odaklanarak adaletsizlikleri tartışan mekânlardır," dedi.

Öğrenci Temsilcisi Yıldız’ın Açıklamaları

Mezuniyet töreninde, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm birincisi Arif Emre Yıldız da, Gazze'deki durumu ele alarak, "Soykırım, insanlığa karşı işlenen en büyük suçtur. Uluslararası hukuk çökmüş durumda. Farkındalık yaratmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz," şeklinde konuştu.

Törenin Sonunda Diplomasını Aldılar

Törende AGÜV Başkanı Çıkrıkçıoğlu, Rektör Yılmaz ve diğer protokol üyeleri, üniversite ve bölüm birincilerine diplomalarını takdim etti. 268'i lisans, 36'sı yüksek lisans ve doktora programından olmak üzere toplamda 304 öğrenci mezuniyet kep atarak bu özel anı kutladı.