Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'deki Büyük Bankalar İşten Çıkarmalarını Sürdürüyor

ABD'deki büyük bankalar, belirsizlik nedeniyle işlerini azaltmaya devam ediyor. Yeni çalışan bulmakta zorluk çeken bankalar, hızlı bir şekilde istihdamı azaltmaya çalışıyor. Goldman Sachs da satın alma ve birleşme anlaşmalarındaki düşüş nedeniyle personel sayısını azaltıyor.

Yayın Tarihi: 24.06.2023 16:26
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ABD'deki Büyük Bankalar İşten Çıkarmalarını Sürdürüyor

ABD'deki büyük bankalar, belirsizliğin ekonomik faaliyetler üzerinde baskı oluşturması nedeniyle işlerini azaltmaya devam ediyor. Wall Street'te sermaye piyasası faaliyetleri azalırken, bankalar maliyetleri azaltmak için çalışanlarıyla yollarını ayırıyor. Covid-19 pandemisi sırasında yaşanan istihdam kıtlığı nedeniyle yeni çalışan bulmakta zorluk çeken bankalar, hızlı bir şekilde istihdamı azaltmaya çalışıyor. Mart 2020'nin sonundan itibaren ABD'nin beş büyük bankası JP Morgan Chase, Bank of America, Morgan Stanley, Goldman Sachs ve Citi 100 bin kişiyi işe alırken, 800 binden fazla çalışanla her zamankinden daha çok kişiyi istihdam ediyordu.

2021'de ise Ukrayna’daki savaş, hızla yükselen politika faiz oranları, resesyon korkusu ve Avrupa’daki enerji krizi yatırımcıları endişelendiriyor. Bankalar, belirsizliğin ekonomik faaliyetler üzerinde baskı oluşturması nedeniyle başta yatırım bankacılarını işten çıkarırken, uzmanlar finans sektöründeki iş gücü piyasasını 2008 finansal krizinden bu yana görülen en zorlu iş piyasalarından biri olarak değerlendiriyor.

Bu durumda Goldman Sachs da yeni bir işten çıkarma dalgası başlatıyor. Satın alma ve birleşme anlaşmalarındaki düşüş nedeniyle personel sayısını azaltan banka, dünya genelinde genel müdürleri işten çıkarmaya başladı. İşten çıkarmalar henüz kamuya duyurulmadığı için adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, bazıları yatırım bankacılığında olmak üzere yaklaşık 125 genel müdürün işini kaybedeceğini söyledi.