Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'de Filistin'e Destek Gösterisinde Olaylar Çıktı

ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde Filistin'e destek gösterisinde olaylar çıktı. Bir kişi aracını kalabalığın üzerine sürdü ve silah sesi duyuldu. Ayrıca Chicago ve Oregon eyaletlerinde de benzer olaylar yaşandı.

Yayın Tarihi: 23.10.2023 16:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ABD'de Filistin'e Destek Gösterisinde Olaylar Çıktı

ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde bir kişi aracını, Filistin'e destek amacıyla toplanan grubun üzerine sürdü. Minneapolis Polis Departmanı (MPD), kentte düzenlenen Filistin'e destek gösterisinde kargaşa meydana geldiğine ilişkin ihbarlar aldı. Görgü tanıklarına göre, bir kişi aracını kalabalığın üzerine sürdü ve bir kişi de silah sesi duyduğunu belirtti. Polis, olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini ve henüz bir gözaltı işlemi yapılmadığını açıkladı.

Chicago eyaletinin Skokie bölgesinde düzenlenen gösteri sırasında İsrail yanlılarıyla Filistin destekçileri arasında arbede çıktı. Kimliği belirlenemeyen bir kişi silahını ateşledi, ancak kimsenin yaralanmadığı bildirildi. Oregon eyaletine bağlı Eugene bölgesindeki gösterilerde ise arabasını durdurarak yolu kapatan bir kişi ile göstericiler arasında arbede yaşandı ve olaya karışan kişiler gözaltına alındı.