Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'de DNA Örneklerinin Toplanması Konusunda Yeni Bir Keşif Yapıldı

ABD’de bilim insanlarının, DNA örneklerinin yıkanılan sudan, havaya karışan nefesten veya kumsaldaki ayak izinden bile toplanabilmesini konu alan buluşunu değerlendiren Genetik Uzmanı Prof. Dr. Korkut Ulucan, gelişmenin güzel ancak hangi amaçla kullanılacağının önemli olduğunu söyledi.ABD'de Florida Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, bir insanın DNA'sına ait bilgilerin artık, sahilde bırakılan ayak izlerinden, bir odada solunan havadan veya okyanusta yüzerken bırakılan tükürük benzeri atıklardan tespit edilebileceğini ortaya koyan bir buluşa imza attı.Özel İsimler:ABDFlorida ÜniversitesiGenetik Uzmanı Prof. Dr. Korkut UlucanNature Ecology & EvolutionTags:DNA örnekleritoplamaFlorida ÜniversitesigenetikbuluşSummary:ABD'de bilim insanlarının yaptığı bir araştırmada, DNA örneklerinin yıkanılan sudan, havaya karışan nefesten veya kumsaldaki ayak izinden bile toplanabilmesi mümkün olduğu ortaya çıktı. Genetik Uzmanı Prof. Dr. Korkut Ulucan, bu gelişmenin güzel olduğunu ancak hangi amaçl

Yayın Tarihi: 03.07.2023 12:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ABD'de DNA Örneklerinin Toplanması Konusunda Yeni Bir Keşif Yapıldı

ABD’de bilim insanlarının, DNA örneklerinin yıkanılan sudan, havaya karışan nefesten veya kumsaldaki ayak izinden bile toplanabilmesini konu alan buluşunu değerlendiren Genetik Uzmanı Prof. Dr. Korkut Ulucan, gelişmenin güzel ancak hangi amaçla kullanılacağının önemli olduğunu söyledi.

ABD'de Florida Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, bir insanın DNA'sına ait bilgilerin artık, sahilde bırakılan ayak izlerinden, bir odada solunan havadan veya okyanusta yüzerken bırakılan tükürük benzeri atıklardan tespit edilebileceğini ortaya koyan bir buluşa imza attı.

Özel İsimler:

  • ABD
  • Florida Üniversitesi
  • Genetik Uzmanı Prof. Dr. Korkut Ulucan
  • Nature Ecology & Evolution

Tags:

  • DNA örnekleri
  • toplama
  • Florida Üniversitesi
  • genetik
  • buluş

Summary:

ABD'de bilim insanlarının yaptığı bir araştırmada, DNA örneklerinin yıkanılan sudan, havaya karışan nefesten veya kumsaldaki ayak izinden bile toplanabilmesi mümkün olduğu ortaya çıktı. Genetik Uzmanı Prof. Dr. Korkut Ulucan, bu gelişmenin güzel olduğunu ancak hangi amaçla kullanılacağının önemli olduğunu vurguladı.