Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'de Aşırı Su İçmekten Zehirlenen Kadın Hayatını Kaybetti

ABD'de yaşayan 2 çocuk annesi Ashley Summers, aşırı su içmekten zehirlenerek yaşamını yitirdi. 35 yaşındaki kadının, susuzluk hissini asla gideremediğini ve 20 dakikada 500 ml su içtiği için zehirlendiği ortaya çıktı. Ailesiyle göl kenarında sakin bir gün geçiren Summers, eve döndüğünde şiddetli bir baş ağrısı ve baş dönmesi yaşadı. Sonrasında beyin sarsıntısı geçiren kadın, garaj kapısında yere yığıldı ve bilincini kaybetti. Hastaneye kaldırılan talihsiz kadına, vücutta çok fazla su olması ve yeterli sodyum olmaması sonucu gelişen hiponatremi teşhisi konuldu.

Yayın Tarihi: 04.08.2023 10:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ABD'de Aşırı Su İçmekten Zehirlenen Kadın Hayatını Kaybetti

ABD'de yaşayan 2 çocuk annesi Ashley Summers, aşırı su içmekten zehirlenerek yaşamını yitirdi.

35 yaşındaki kadının, susuzluk hissini asla gideremediğini ve 20 dakikada 500 ml su içtiği için zehirlendiği ortaya çıktı. Ailesiyle göl kenarında sakin bir gün geçiren Summers, eve döndüğünde şiddetli bir baş ağrısı ve baş dönmesi yaşadı. Sonrasında beyin sarsıntısı geçiren kadın, garaj kapısında yere yığıldı ve bilincini kaybetti. Hastaneye kaldırılan talihsiz kadına, vücutta çok fazla su olması ve yeterli sodyum olmaması sonucu gelişen hiponatremi teşhisi konuldu.

Hiponatremi Nedir?

Hiponatremi, böbreklerden su emilimini sağlayan hormon olarak da bilinen antidiüretik hormonunun fazla olmasıyla oluşur. Hiponatremi, total vücut suyu ve sodyumundaki önemli bir artışla beraber klinik olarak ödem veya asit ile karakterize bir tablo sunar. Hiponatremide sodyum artışından daha fazla oranda su tutulması söz konusudur. Bu sorunu yaşayan insanlarda genellikle kalp yetmezliği, siroz, böbrek yetmezliği gibi hastalık geçmişleri mevcuttur.

Aşırı Su İçmekten Zehirlenme Belirtileri

Su zehirlenmesi, vücuda fazla miktarda ve kısa sürede su alınması sonucunda ortaya çıkan bir durumdur. Normalde insan vücudu belirli bir seviyede sıvıya ihtiyaç duyar ve fazla sıvı böbrekler tarafından dışarı atılır. Ancak aşırı miktarda su tüketimi durumunda böbrekler bu sıvıyı işleyemeyebilir ve kandaki sodyum seviyesi düşebilir. Sodyum seviyesindeki düşüş, hücrelerin şişmesine ve çeşitli semptomların ortaya çıkmasına neden olur. Su zehirlenmesinin belirtileri arasında baş ağrısı, bulantı, kusma, kas krampları, halsizlik, huzursuzluk, konsantrasyon bozukluğu, hafıza kaybı, nöbetler, bayılma ve hatta ölüm bulunabilir.