Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD Temsilciler Meclisi, Trump'a Suikast Girişimini Soruşturacak Görev Gücü Kurdu

Trump'a yönelik suikast girişiminin soruşturulması için 13 temsilciden oluşan görev gücü kuruldu.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 10:03
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 10:03

ABD Temsilciler Meclisi, Trump'a Suikast Girişimini Soruşturacak Görev Gücü Kurdu

Trump'a Yönelik Suikast Girişimini Soruşturacak Görev Gücü Kuruldu

ABD Temsilciler Meclisi, eski Başkan Donald Trump'a yapılan suikast girişiminde yaşananları araştırmak amacıyla iki partiden oluşan bir görev gücü kurma kararı aldı. Mike Johnson, Temsilciler Meclisi Başkanı olarak konuyu değerlendirirken, "Ulusumuzun liderlerinin güvenliğini sağlamak, partiler üstü bir sorumluluktur," şeklinde konuştu.

Görev Gücü Üyeleri ve Hedefleri

Kurulması planlanan görev gücü, 7 Cumhuriyetçi ve 6 Demokrat temsilciden meydana gelecek. Oylamada 416 'evet' oyu çıkarak görev gücünün kurulması onaylandı. Görev gücünün amacı, 13 Temmuz'da gerçekleşen suikast girişimi hakkında detaylı bir soruşturma yapmak, güvenlik açıklarını belirlemek ve gelecekte benzeri olayların önlenmesi için gerekli önlemleri ele almaktır. Nihai rapor, Aralık ayında kamuoyuna sunulacak.

Suikast Girişimi Olayı

13 Temmuz'da Pensilvanya'nın Butler bölgesindeki bir seçim mitinginde Donald Trump, kürsüde konuştuğu sırada silahlı bir saldırıya uğramıştı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini belirtti. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı bir suikast girişimi olarak değerlendirirken, olay yerinde ölü olarak bulunan kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı.