Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD, Rusya'ya Yaptırımlarını Sürdürüyor

ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırımları devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yaklaşık 120 kişi ve kuruluşa yaptırım uygulandığını belirtti. Yaptırımlar ile Rusya'nın kritik malzemelere erişimi ve uluslararası finansal sistemi kullanımı kısıtlanacak, enerji üretimi ve ihracat imkanları engellenecektir.

Yayın Tarihi: 20.07.2023 20:52
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ABD, Rusya'ya Yaptırımlarını Sürdürüyor

ABD'nin Rusya'ya Yaptırımları Devam Ediyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Bakanlıklarının Rusya'ya Ukrayna'ya yönelik saldırılarında destek olduğu gerekçesiyle yaklaşık 120 kişi ve kuruluşa yaptırım uyguladığını belirtti. Yaptırımlar ile Rusya'nın kritik malzemelere erişimi ve uluslararası finansal sistemi kullanımı kısıtlanacak, enerji üretimi ve ihracat imkanları engellenecektir. Yaptırımlar ayrıca Rusya'nın yaptırımları delmesine yardım edenler üzerinde baskı kuracaktır. Yaptırım uygulanan kuruluşlar arasında lojistik, teknoloji, enerji ve savunma sektöründe faaliyet gösterenler yer almaktadır.

ABD Hazine Bakanlığı Yaptırımları Duyurdu

ABD Hazine Bakanlığı, Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) ile Dışişleri Bakanlığı'nın G7 liderlerinin taahhütlerini uygulamak amacıyla harekete geçtiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, Rusya'nın askeri ve savaş çabalarını destekleyen ürünlere erişimin engelleneceği ve gelecekteki enerji kapasitesinin baltalanacağı belirtildi. Ayrıca Rusya'nın uluslararası finansal sisteme erişimi azaltılacak ve havacılık ile savunma sektörlerinde ihtiyaç duyduğu teknolojiden mahrum bırakılacaktır.

Yaptırımların Hedefi Rusya'nın Savaş Kabiliyetlerini Azaltmak

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, yaptırımların Rusya'nın askeri yeteneklerini, savaş alanı malzemelerine erişimini ve ekonomik karlılığını kısıtlama çabalarının bir adımı olduğunu belirtti. Adeyemo, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı sürdürdüğü sebepsiz ve acımasız savaş devam ettiği sürece, Rusya'yı teknolojiden mahrum bırakmak ve silah endüstrisinin ikmal kabiliyetini bozmak için yaptırımların uygulanacağını ifade etti.