Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı, Yapay Zeka Düzenlemelerinin Önemini Vurguladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, yapay zeka platformlarının finansal istikrara getirdiği risklerin yönetilmesi gerektiğini belirtti. Yapay zekanın on yıl içinde bir mali krizi tetiklemesinin neredeyse kaçınılmaz olduğunu söyleyen Gensler, düzenleyicilerin hızlı bir şekilde harekete geçerek bu riskleri yönetmesi gerektiğini vurguladı. Yapay zeka düzenlemelerinin finansal piyasaları etkilemesiyle ilgili zorlu bir sınav olacağını söyleyen SEC başkanı, mevcut düzenlemelerin genellikle bireysel kurumlarla ilgili olduğunu ve bu nedenle aynı temel modele veya veri toplayıcıya güvenen birçok kurumun bulunduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 09:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı, Yapay Zeka Düzenlemelerinin Önemini Vurguladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, yapay zeka platformlarının finansal istikrara getirdiği risklerin yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Gensler, Financial Times'a yaptığı açıklamada, yapay zekanın on yıl içinde bir mali krizi tetiklemesinin neredeyse kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Bu nedenle düzenleyicilerin hızlı bir şekilde harekete geçerek bu riskleri yönetmesi gerektiğini vurguladı.

SEC başkanı, yapay zeka düzenlemelerinin finansal piyasaları etkilemesiyle ilgili zorlu bir sınav olacağını söyledi. Mevcut düzenlemelerin genellikle bireysel kurumlarla ilgili olduğunu ve bu nedenle aynı temel modele veya veri toplayıcıya güvenen birçok kurumun bulunduğunu belirtti.

Gensler, yapay zeka düzenlemelerinin finansal istikrarın sağlanması için önemli olduğunu ve bu konunun zorlu bir mücadele olduğunu ifade etti.