Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD İsrail'e Askeri Yardım ve Destek Gönderiyor

İsrail-Filistin çatışmasında ABD'nin İsrail'e askeri yardım ve destek gönderdiği ortaya çıktı. Haaretz gazetesine göre, çatışmaların başlangıcından bu yana 80 askeri kargo uçağı bölgeye iniş yaptı ve sivil uçaklar da silah taşıdı. ABD ayrıca Ürdün ve Güney Kıbrıs'ta askeri üsler kurdu. Dünya ise İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına sessiz kaldı.

Yayın Tarihi: 24.10.2023 17:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ABD İsrail'e Askeri Yardım ve Destek Gönderiyor

İsrail ve ABD Arasındaki Askeri İşbirliği

İsrail merkezli Haaretz gazetesinin açık kaynak verilere dayandırdığı habere göre, çatışmaların başlangıcından bu yana ABD'ye ait 80 askeri kargo uçağı bölgeye iniş yaptı. Bunun yanı sıra ABD ve İsrail savunma birimleri tarafından kullanılan onlarca sivil uçağın da bölgeye silah taşıdığı kaydedildi. Haberde pazar akşamına kadar İsrail'e iniş yapan birçoğu sivil 62 İsrail ve Amerikan nakliye uçağının da silah ve ekipman parçalarıyla yüklü olduğu belirtildi. Uçaklardan birinin Amerika'daki Dover Hava Üssü'yle İsrail arasında şimdiden 4 uçuş yaptığı ifade edilirken, İsrail Savunma Bakanlığı uçağın ileri seviye Amerikan silahları taşıdığını bildirdi. İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Nevatim Hava Üssü'ne inen uçaklar İsrail ordusu için silah taşırken, Ben-Gurion Uluslararası Havaalanı'na inen uçaklar ise zırhlı araçlarla yüklüydü. İsrail'e yapılan sevkıyatın yanı sıra, ABD ve Avrupa'daki depolardan kalkan 8 ağır kargo uçağının Ürdün'deki Amerikan üssüne indiği kaydedildi. Aynı üsse ayrıca, F-15E tipi bombardıman uçakları ve A-10 tipi saldırı uçaklarından oluşan iki hava filosunun da iniş yaptığı belirtildi. ABD uçaklarının İsrail ve Ürdün dışında bölgedeki üçüncü adresiyse Güney Kıbrıs oldu. ABD ve Avrupa'daki NATO depolarından havalanan yaklaşık 20 ağır kargo uçağının Güney Kıbrıs'taki Britanya Hava Kuvvetleri'ne ait askeri üsse çok sayıda silah ve mühimmat yığınağı yaptığı ifade edildi.

İsrail-Filistin Çatışması ve Dünya Sessizliği

Dünya, tarihin en büyük soykırımlarından birine tanıklık etti. Eli kanlı İsrail devleti, masum Filistin halkını hedef seçti. Kundaktaki bebeği hatta çocukları bile terörist ilan etti. DÜNYA KATLİAMA SESSİZ! 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, on binlerce masum sivili hayattan koparan İsrail'in yaptığı katliamlara kimse dur demedi. Dünya, 21. Yüzyıl'ın en kanlı saldırılarını görmezden geldi. JOE BİDEN'DAN DESTEK ZİYARETİ Katil İsrail'e en büyük devleti ise Amerika Birleşik Devletleri verdi. Önce ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ardından ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'i ziyaret etti. Masum sivillerin katledilmesini görmezden geldi, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun sırtını sıvazlayarak destek verdi. ÖNCE UÇAK GEMİSİ ŞİMDİ DE... Daha önce gerilimin yükseldiği bölgeye USS Gerald R. Ford isimli uçak gemisini gönderen ABD'den yeni bir hamle daha geldi. ASKERİ UÇAKLARI ÜSLERE GÖNDERDİ CNN Greece'in haberine göre İsrail-Filistin çatışmasının başlamasının ardından, her ihtimale karşı hazır olmayı amaçlayan ABD, bölgeye asker yığmaya devam etti. NAKLİYE VE YAKIT İKMAL UÇAĞI CNN Greece'in haberine göre ABD Girit'teki Suda Üssü'ne çok sayıda askeri uçak sevk gönderdi. CNN Greece'in Girit'teki Suda Üssü'nden elde ettiği fotoğraflarda, ABD'ye ait 7 hava ikmal aracı, 10 C-130 nakliye uçağı, KC-135 tipi bir havada yakıt ikmal uçağı, Boeing P-8 Poseidon tipi bir anti-denizaltı ve anti-yüzey savaş uçağı olduğu gözlendi. Haberde, ABD'nin büyük askeri uçaklarının konuşlanması için kullanmayı talep ettiği Elefsina Askeri Havaalanı'na ABD'ye ait uçakların hafta sonu gelmeye başladığı belirtildi. ATİNA'DA DA KONUŞLANDIRMIŞ! ABD'ye ait çok sayıda askeri uçağın Yunanistan'daki Suda Üssü'nde konuşlandığı ve Atina yakınlarındaki Elefsina Askeri Havaalanı'na da ABD askeri uçaklarının benzer şekilde konuşlandırılmaya başlandığı ileri sürüldü.