Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD, İsrail ve Mısır Gazze için Ateşkes Anlaşmasına Vardı

ABD, İsrail ve Mısır'ın Gazze için ateşkes anlaşmasına vardığı bildiriliyor. Ateşkesin Refah sınır kapısının açılmasıyla aynı anda gerçekleştiği belirtiliyor. Hamas ise böyle bir karardan haberlerinin olmadığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 09:28
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ABD, İsrail ve Mısır Gazze için Ateşkes Anlaşmasına Vardı

ABD, İsrail ve Mısır'ın, Gazze'nin güneyi için bu sabah yerel saatle 09.00'da başlamak üzere bir ateşkes anlaşmasına vardığı bildiriliyor.

The Guardian, söz konusu ateşkesin Refah sınır kapısının açılmasıyla aynı anda gerçekleştiğini bildiriyor.

Haaretz gazetesi, iki Mısırlı kaynağa dayandırdığı haberinde geçici ateşkesle Refah sınır kapısının açılmasının sağlanacağını duyurdu.

Son dakika! Gazze'nin güneyinde ateşkes anlaşması

Son dakika haberi... Reuters haber ajansının aktardığına göre; ABD, İsrail ve Mısır, Refah Sınır Kapısı'nın yeniden açılmasıyla aynı zamana denk gelecek şekilde, Gazze'nin güneyinde yerel saatle sabah 9'da başlayacak beş saatlik bir ateşkes üzerinde anlaştı.

Hamas ise böyle bir karardan haberlerinin olmadığını açıkladı.

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırmasının ardından İsrail de savaş ilan ederek Gazze’ye havadan, karadan ve denizden saldırmaya başladı.

Bölgede can kaybı artarken, Mısır, İsrail ve ABD; Gazze’nin güneyinde yerel saatle 09.00 itibarıyla ateşkes kararı aldı.

Alınan bu kararı Mısır’dan iki yetkili İngiliz haber ajansı Reuters’a duyurdu. Alınan ateşkes kararı Refah Sınır Kapısı'nın yeniden açılmasına da denk geldi.

İsmini açıklamayan yetkililer ateşkesin beş saat süreceğini belirtirken, Refah Sınır Kapısı'nın da 14.00’e kadar açık kalacağını bildirdi.

Konuyla ilgili ABD’nin İsrail’deki büyükelçiliği ve İsrail ordusu bir açıklama yapmazken, Hamas, böyle bir karara dair bilgilerinin olmadığını açıkladı.