Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD, Golan Tepeleri'ndeki Roket Saldırısını Kınadı

ABD, Golan Tepeleri'ndeki saldırıyı 'korkunç' olarak nitelendirerek İsrail'e destek sözü verdi.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 00:51
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 00:51

ABD, Golan Tepeleri'ndeki Roket Saldırısını Kınadı

ABD Yönetimi'nden Sert Tepki

Amerika Birleşik Devletleri, Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems beldesine düzenlenen roket saldırısını güçlü bir şekilde kınadı. Bu açıklama, Beyaz Saray’dan bir yetkili tarafından yapılan yazılı bir açıklama ile duyuruldu.

Saldırı ve Sonuçları

Mecdel Şems beldesine yönelik gerçekleştirilen bu saldırıda, bir futbol sahası hedef alındı ve aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişi yaşamını kaybetti, 24 kişi de ağır yaralandı. İsrail Ordusu, saldırının Lübnan merkezli Hizbullah tarafından gerçekleştirildiği iddialarını gündeme getirdi.

ABD'nin Duruşu

Beyaz Saray yetkilisi, yaptığı açıklamada saldırıyı "korkunç" olarak tanımlayarak, "Lübnan'daki Hizbullah ve diğer İran destekli terör gruplarına karşı İsrail'in güvenliğine olan desteğimiz sarsılmaz" ifadelerine yer verdi. Bu bağlamda, ABD’nin İsrail'e her türlü desteği vereceği belirtildi.

Hizbullah'ın Yalanlaması

Öte yandan, Hizbullah Hareketi, saldırının kendileri tarafından yapıldığına ilişkin iddiaları reddetti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu saldırının bedelinin ağır olacağını vurgulayarak, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah ağır bir bedel ödeyecek" şeklinde konuştu.